Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Travel

Travel -

10 ROMANTIC PLACES TO VISIT IN THE SOUTH

BATH CITY

 1.Bath City

Barbour-jas, check. Hunter-laarzen, check. Burberry-sjaal, check. Als deze Engelse country essentialsin de koffer zitten is vliegen op Bristol de snelste manier om in Somerset te belanden. Opeen uur rijden van de luchthaven van Bristol vinden we Bath, een van de mooiste steden van Engeland, die zijn naam dankt aan de thermale baden die de Romeinen hier bouwden en waar nog resten van te bezoeken zijn. In de achttiende eeuw had de stad een opleving als het favoriete kuuroord van de upper class.Veel van de neoclassicistische architectuur stamt uit die tijd. Bath heeft nog steeds iets chics en biedt een overvloed aan cultuur, shoppen, eten en drinken om een romantisch weekend mee te vullen.

STAY

2.The Gainsborough Bath Spa

Dit luxe hotel midden in het centrum van Bath huist in een statig pand uit 1820 en heeft prachtige kamers, een imposante marmeren lobby en een restaurant waar je heerlijk kunt eten. Wat het hotel echt speciaal maakt is de Romanesque Spa Village met drie thermale baden, sauna’s, een steam room, een gym en een uitgebreid menu aan spabehandelingen. Voor de echte ‘Bath experience’, zeg maar.

Beau Street, Bath, thegainsboroughbathspa.co.uk

 

3.Brindleys

Brindleys telt slechts zes kamers, en die zijn allemaal even smaakvol, licht en met oog voor detail ingericht. De ligging is uniek, want met een kleine vijf minuten zit je midden in het centrum van Bath, maar als je de andere kant op gaat kun je uren wandelen langs het Kennet and Avon Canal richting het pittoreske Widcombe.

14 Pulteney Gardens, Bath, brindleysbath.co.uk

Eten & drinken

4.King William Pub

Regenachtige zondagmiddag? Geen probleem. Doe als de Engelsen en verschans je in een pub voor de traditionele Sunday lunch.King William is al in business sinds 1867 en staat sinds jaar en dag bekend als een van de pubs waar je het best kunt eten in Engeland. Zeker de moeite waard als je van een traditionele Sunday roasthoudt, vooral de slow-cooked lambschijnt een ware belevenis te zijn.

36 Thomas Street, Bath, kingwilliampub.com

5.Acorn

Meer van de planten? Dan op naar Acorn, waar alleen vegetarisch en vegan wordt gekookt, maar op zo’n manier dat het carnivoren zeker niet hoeft af te schrikken. Sterker nog, die zouden hier eens moeten gaan proeven hoe vernieuwend, verrassend en overheerlijk dat groenvoer kan zijn.

2 North Passage, Bath, acornrestaurant.co.uk

 

THE COUNTRYSIDE

6.The Pig Hotel

Als er één hotel in Somerset is dat je bezoekt, laat het dan dit sfeervolle varkentje zijn. De inrichting van de 29 kamers (verspreid over het hoofdgebouw, het koetshuis en de gerenoveerde schuren) is de perfecte mix van eenvoudig en ruig, met comfort en luxe. En na een stevige wandeling in de nabijgelegen Mendip Hills en Leigh Woods is het goed eten in het restaurant van The Pig, waar gekookt wordt met ingrediënten uit eigen moestuin en boomgaard – en wat daar niet voorhanden is komt nooit verder dan veertig kilometer uit de buurt.

Hunstrete House, Hunstrete, Pensford, thepighotel.co.uk

7.Wells

Het plaatsje Wells heeft maar tienduizend inwoners, maar omdat het een kathedraal heeft, mag het zichzelf toch een stad noemen. Alleen al vanwege die indrukwekkende gotische twaalfde-eeuwse kathedraal is het een bezoek waard, maar ook de farmer’s marketop woensdag (een van de beste in het graafschap) en het oudste nog bewoonde huis van Engeland maken een tussenstop bijna verplichte kost voor iedereen die Somerset bezoekt.

 

 8.Glastonbury

Yep, Glastonbury ligt ook in Somerset. We kennen het natuurlijk van het gelijknamige legendarische festival. Om de zes jaar slaat het festival een keertje over, zodat het land kan herstellen van de honderdduizenden Hunter-kaplaarzen en Dr. Martens-boots die er in de blubber hebben staan dansen. 2018 was zo’n rustjaar, dus deze zomer kunnen we er van 26 t/m 30 juni met extra frisse zin tegenaan.

glastonburyfestivals.co.uk

 

9.The Langford Fivehead

Ook in het restaurant van dit vijftiende-eeuwse country housewordt gekookt met wat de eigen moestuin of lokale boerderijen te leveren hebben. Wie precies wil weten hoe de bereiding daarvan gaat, kan de Kitchen Table boeken om er zo met de neus bovenop te zitten en vragen te stellen aan de kok. The Langford heeft zes luxueuze kamers en als je echt terug in de tijd wilt, boek je er een met een klassiek hemelbed en een bad op pootjes.

Lower Swell, Nr Taunton, langfordfivehead.co.uk

10. COUNTRY

Geen bezoek aan Somerset is compleet zonder te genieten van het prachtige landschap. Dat gaat van lieflijk, glooiend en goudgroen tot het dramatische Cheddar Gorge, een spectaculaire kloof met torenhoge kliffen waar in de bergwanden allerlei spelonken en grotten te vinden zijn waar vermoedelijk de vroegste bewoners van Engeland woonden. Genoeg te zien en te doen, geniet ervan.

You may also like

Travel -

10 ROMANTIC PLACES TO VISIT IN THE SOUTH

Engeland romantisch? Indeed it is. Vooral als je afreist naar het zuidwesten van Engeland. Door het groene, glooiende landschap van dit graafschap leiden stille country lanes naar popperige dorpjes waar vaak niet meer te vinden is dan een pub en een postkantoor. Een trip naar de seaside ligt ook binnen de mogelijkheden. Een greep uit de beste adresjes roundom Somerset en Bath.

Lees meer
Back to top