Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Beauty

Beauty -

100% Biologische Beauty

Bio uit eigen keuken

Onlangs ontmoetten wij Jo-Anne Chidley, oprichter van het merk Beauty Kitchen, een honderd procent natuurlijk cosmeticamerk. Haar doel? Een steengoed beauty merk opzetten dat echt natuurlijk, effectief en betaalbaar moest zijn. Zonder ergens compromissen te sluiten. De quote ‘I may not be perfect, but at least I am not fake’ typeert het idee van Jo-Anne voor Beauty Kitchen. Alle producten hebben mooie verpakkingen en ruiken heel lekker, maar niet té kruidig, zoals bij veel andere natuurlijke cosmetica het geval is. Wég zijn wij van de Miracle Mother Nature Facial Konjac Sponge (€ 8,99). Deze milieuvriendelijke spons is gemaakt van de (eetbare) wortels van de konjacplant en is ideaal om je gezicht mee te reinigen. Hij is zacht voor je huid en verwijdert tegelijkertijd dode huidcellen door licht te scrubben. Wij hebben ’m gebruikt met een cleanser, maar dat hoeft niet. Je kunt ’m bijvoorbeeld ’s ochtends gebruiken onder de douche voor een zachte maar grondige reiniging.

 

Alle producten van Beauty Kitchen zijn exclusief te koop bij Holland & Barrett

 

Ook fijn: 10% van de winst van Beauty Kitchen wordt gedoneerd aan het Ziwa Rhino Fund. Dit fonds zorgt voor de herintroductie van neushoorns in Oeganda. De neushoornpopulatie is sinds 1997 gegroeid van vier naar negentien dieren.

No stress

Matrix heeft dit jaar een natuurlijke haarverzorging geïntroduceerd: Biolage R.A.W. Het merk is duurzaam – do good, feel good – en is voor 71 procent van natuurlijke oorsprong en voor 99 procent biologisch afbreekbaar. De Recover Shampoo en Conditioner helpen je gevoelige haar te herstellen en het meer kracht, glans en elasticiteit te geven. Het bevat onder meer yuccaplantenextract, korianderolie, kaolinklei en gojibessen. Bevat geen kunstmatige kleurstoffen, sulfaten, siliconen en parabenen.

Biolage R.A.W. shampoo, € 22

Biolage R.A.W. conditioner, € 22

 

You may also like

Back to top