Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Interior

Interior -

5x best designhotels

Hôtel du Cloître, Arles

Arles is wellicht niet de eerste stad die bij je opkomt voor een stedentrip, maar heus: Arles en dan vooral Hôtel du Cloître is het omrijden meer dan waard. Het hotel werd onlangs volledig gerestaureerd in samenwerking met architect India Mahdavi (je weet wel, die van dat waanzinnige roze restaurant in London… Nee? We are talking about Sketch). Hôtel du Cloître zit in een stil straatje midden in het historische centrum van Arles, op een steenworp van het befaamde Roman Theatre en het hoofdplein van de stad, Place de la République

18 Rue du Cloître, 13200 Arles, France

hotelducloitre.com

 

Amangiri, Utah USA


Amangiri betekent letterlijk “Peaceful mountain” en oh yeah peaceful it is. En die bergen? Die zijn letterlijk overal rond en zelfs in het hotel. Het hotel van de Aman groep staat op een haast geheime locatie en pas na een lange rit tussen de dreigende rotsformaties spot je het. Een fata morgana in de vorm van een rechthoekig paviljoen opgetrokken uit gepolijst beton dat volledig met het woestijnlandschap lijkt te versmelten. Indrukwekkend. In de open, uiterst stijlvolle lounge-ruimtes door het hele hotel zitten ramen zonder glas die de indruk geven dat het landschap een schilderij is. In de bibliotheek kun je op zoek naar het ultieme leesvoer voor bij de pool, dat, jawel, om een immense rots heen is gebouwd. De kamers zijn (uiteraard) meer dan luxe ingericht en zelfs in de balzaal van een badkamer kijk je uit over het woestijngeweld. Het is een bizarre gewaarwording als je ’s ochtends vanuit je kingsize bed – dat midden in de kamer staat – geniet van het breedbeeld uitzicht. Het grote vouwraam kan helemaal open en komt uit op een privéterras met buiten openhaard (o.a. voor het roosteren van je marshmallows). Dit alles gezegd hebbende: vergeet vooral je spaarpot niet.

1 Kayenta Rd, Canyon Point, UT 84741, USA

aman.com/resorts/amangiri

 

Parc Broekhuizen, Leersum

Parc Broekhuizen is landgoed, boetiekhotel, restaurant, brasserie, terugtrekplek en je reinste trouwlocatie. Het magnifieke geheel stamt uit 1408 en staat in Leersum, een plaatje van een plaatsje op de Utrechtse Heuvelrug. Magnifiek, ja, maar dat werd het niet zomaar: onder scherp toezicht van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg werd het landgoed jarenlang gerenoveerd. De historische elementen van zowel het in- als het exterieur werden in ere hersteld en aangevuld met eigentijdse kunst, maatwerk (geen kamer is hetzelfde), marmer (veel marmer) en modern design, veelal van Italiaanse en Scandinavische afkomst. De suites op de bovenste etages van het hotel in het hoofdgebouw zijn luxe pied- à-terres om nooit meer uit te komen, met fijngeweven Egyptisch katoen op de enorme bedden, meer marmer en nog meer kunst. De hemel verbleekt erbij. De hotelkamers boven de vroegere paardenstallen kregen een jonger, meer urban karakter. En er zijn twee restaurants: ten eerste fine dining restaurant Voltaire op de begane grond van het hoofdgebouw vanwaar je uitkijkt over grote natuurvijver. En er is restaurant Yard in de voormalige land- goedboerderij. Hier eerlijk eten van een robuuste houtskoolhaard, en gegrilde kip. Plattelandsruig zoals de Britten dat doen, maar modern dankzij de Scandinavisch-coole inrichting. On-Hollands al met al, de hele Parc Broekhuizenboel.

Broekhuizerlaan 2, Leersum

parcbroekhuizen.nl

 

Casa Cook Kos

De Casa Cook club lanceerde vorige zomer hun eerste Casa Cook hotel in Griekenland, op het eiland Rhodos. Vanaf het moment dat de eerste kiekjes van dat adres op de welbekende sociale media verschenen, was het een hit aangezien de groep het voor elkaar kreeg om design teogankelijk te maken voor een grote groep mensen, en dat in het onder de crisis gebukte Griekenland. Hulde. In de zomer van 2017 opende het tweede hotel, Casa Cook Kos. Wederom beeldschoon, wederom een terechte hit op het toeristische eiland waar je eenmaal binnen bij Casa Cook Kos helemaal niks van merkt. Nummer 3 van de groep staat op de planning – stay tuned!

Casa Cook Kos, Marmari 853 00, Greece

casacook.com/kos

 

 

Autor Rooms, Warsaw, Polen

Polen, je denkt er niet snel aan maar dan moet je deze website maar eens bekijken: een hotel in het hart van Warsaw, gecreerd door een handjevol Poolse creatieven gevestigd in een 19de eeuws residentieel gebouwenblok. Dat handje vol creatieven zijn niet zomaar de eerste de besten: we hebben het hier – en dat is al snel duidelijk – over de beste designers, auteurs, artiesten en architecten van het land. Kortom: mensen met smaak. Veel smaak. En mensen die kleur niet schuwen. Het idee was een hostel-stijl collectie aan experimentele, eclectische logeerkamers te creeeren. Een gemeenschappelijke ruimte is er ook: een living, een terras en een volledig gevulde keuken. Gasten worden aangemoedigd om de dag stuk te slaan in de eveneens goed gevulde bibliotheek, om gebruik te maken van de video projector en om vooral het stereo turntable systeem en de collectie   vinyl  van Poolse artiesten niet te schuwen.

Lwowska 17/7, Warsaw, Poland

autorrooms.pl

You may also like

Back to top