Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Food

Food -

Best for brunch

Vraag het iedere expat en hij zal beamen: Nederlanders zijn beroerde ontbijters en slechte lunchers. Brunchen in het weekend, dat lukt ons in de hoofdstad wél aardig – en steeds beter ook. Waar moet je zijn?

Buffet van Odette De beste plek voor een uitgebreide brunch zoals de Fransen die doen is altijdgoedrestaurant Buffet van Odette, in hartje Centrum, aan de Prinsengracht. Odette begrijpt dat brunchen gelijkstaat aan koffie (van de Amsterdamse koffiebranders Bocca), Bloody Mary’s en lekker eten. Op zaterdag en zondag wordt de toch al fraaie ontbijt- en lunchkaart, met heerlijke hartigheden als kruidige couscous en verse ravioli, uitgebreid voor de weekendbrunch: dan is er roerei met zalm, yoghurt met granola en grapefruit brûlée met maple syrup. De sticky toffee cake hier is befaamd.

buffet-amsterdam.nl

Little Collins De eerste Little Collins in De Pijp was een dusdanig succes dat er een tweede vestiging in Amsterdam-West opende. Daar, aan de Bilderdijkstraat, doet Little Collins hun trucje opnieuw: een fantastische lunch- en dinerplek creëren, met eten geïnspireerd op dat wat je in Little Collinsstreet in Melbourne, Australië kunt eten. Wat dat is? Avo on toast bijvoorbeeld, dahl curry en gebakken eieren met kimchi. Het geheel spoel je soepeltjes weg met Australische wijn. ’s Avonds shared dining, cosy sfeer.

littlecollins.nl

C.T. Coffee & Coconuts In het oude Ceintuur Theater, een prachtig, groot art-decogebouw aan de Ceintuurbaan in De Pijp, zit C.T. Coffee & Coconuts, een instant succes onder laptoppende freelancers. De menukaart is zowel verrassend lekker en gezond als verrassend betaalbaar: onder de tien europiek scoor je al prinsheerlijk. De dinerkaart is net zo uitstekend, met een wijn- en cocktailselectie om over naar huis te schrijven.

coffeeandcoconuts.com

The Lobby at Hotel V Een van de eerste Amsterdamse hotels die hun restaurant niet alleen bij hotelgasten, maar juist ook bij de locals in de kijker wist te spelen. Bij Hotel V, midden in de stad, daar waar je enkel toeristenfuiken verwacht, vormen de flammkuchen en uitstekende wijnlijst van The Lobby bij Hotel V Nesplein, al heel wat jaren een van de beste brunches van de stad.

thelobbynesplein.nl

You may also like

Back to top