Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Food

Food -

Best for dinner

De fijnste restaurants van Amsterdam vind je in de kleinste hoeken. De ogenschijnlijk onopvallende zaken gooien de hoogste ogen.

De nieuwe eetcultuur in Amsterdam predikt stijlvol, biologisch en zonder poespas tafelen. Zochten we nog niet zo lang geleden naar metrotegels op de muren, planten aan het plafond, tapasachtige menu’s en food platters om te delen, nu is het gros van de Amsterdamse foodies wel weer klaar met toeters, bellen en overdreven hip gedoe. Nee, anno 2019 eten we het liefst bij eetgelegenheden zonder opsmuk, houden we ons bord voor onszelf en is slechte akoestiek reden genoeg om weg te blijven.

De restaurants die al jaren stabiele kwaliteit leveren, zijn dan ook de adressen die onze hernieuwde liefde verdienen. We blijven aanschuiven bij Rijsel en Toscanini, waar de sfeer en kwaliteit stoïcijns onveranderd blijft, en we zijn gek op de serene eenvoud van Scheepskameel en Kaagman & Kortekaas. Op het menu royaal groenten, een hele gegrilde dagverse vis, regelmatig een gevulde aubergine en, waarempel, af en toe zelfs een doodnormale een aardappel. Hè, lekker.

Entrepot – Amsterdam stikt van de geweldige restaurants en een selectie van drie zaken maken is schier onmogelijk. Wil je sterren(stijl) eten, zet dan Daalder, Mos en Vermeer op je planning. Of kies restaurant Entrepot, van de mensen die de kunst afkeken bij twee van Amsterdams beste restaurants aller tijden, Rijsel en Wijncafé Worst. Bij Entrepot werd in een prachtige, verstopte locatie op een stil stuk aan het water achter dierentuin Artis, een grote, open zaak gecreëerd waar spannende, niet-alledaagse gerechten op tafel komen. Veel groente, maar ook duif en langzaam gegaard buikspek.

restaurantentrepot.nl

Wijmpje Beukers – Creatief en toch no-nonsense koken; dat is hier de nieuwe stijl. Je vindt het bij restaurants als Choux, Bak, De School, Café Binnenvisser en Bar Centraal. En bij Wijmpje Beukers, een gemoedelijk, familiair restaurant, dankzij zijn warme kleuren, kunst en al even warme service. Het is een klassiek buurtrestaurant en daar zijn de eigenaren trots op: als de buren niet meer willen komen, dan gaat er iets niet goed, dat is de maatstaf. De zaak zit steevast vol.

wijmpjebeukers.nl

Cafe Caron – Op z’n Frans in Amsterdam kan op vele manieren, maar Cafe Caron is een van de betere. De bar zit standaard overvol en de keuken stoomt. De familie Caron, zonen, vader en moeder – une équipe de famille – zorgt er goed voor je. Begin aan de bar met oesters, charcuterie of Iberico-rillette en ga pas daarna aan tafel voor escargots met zeeduivelbeignets, suprême zwartpootkip of gesmoorde prei. Niet veel verderop opende ook Petit Caron; hetzelfde idee maar meer voor de borrel. Een deur verder zit de heerlijke seafoodbar Brut de Mer: niet goedkoop, wel ontzettend lekker.

cafecaron.nl, brutdemer.nl

You may also like

Back to top