Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Travel

Travel -

Best for sleeping

Amsterdam is niet groot, maar het is onmogelijk om de stad in één dag helemaal te verkennen. Zit er dus maar een ding op: blijven slapen.

Zuid Boot – Meer dan genoeg klassieke, ietwat oubollige woonboten te huur in Amsterdam. Niets van dat al bij deze prachtige moderne watervilla, vlak bij het Amstelstation, tegen de wijk De Pijp aan. Er zijn maar liefst drie slaapkamers en evenveel badkamers – perfect voor een weekend met vrienden.

AirBnB-nummer 1905423

Vila Nicola – Het grachtenpand tegen De Pijp aan, op kruipafstand van het Rijksmuseum, werd gekocht door het koppel Werner en John. Het souterrain en de beletage werden tot Villa Nicola gedoopt en beeldig ingericht naar de smaak van het stel. Binnenkomen doe je in de marmeren gang met een vlammend rood gestoffeerde trap. Die gang leidt naar de ontvangstruimte en twee suites, de Garden Suite en de Urban Suite. In die laatste zacht fluweel en chic Ralph Lauren-behang, met een lounge met grote ramen en Eames-loungechair. In het souterrain vind je de keuken en de zachtgroene Garden Suite met koninklijk bed, en een kleine woonkamer met toegang tot de tuin.

villanicolaamsterdam.com

Pulitzer Hotel – Internationale allure in hartje Amsterdam, met dank aan de komst van het Pulitzer Hotel, dat maar liefst zes grachtenpanden samentrok en verbouwde tot een droom van een hotel met twee restaurants, binnentuin en een geweldige (cocktail)bar. De hotelkamers zijn kleurrijk als bonbonwikkels, met okergeel velours op de banken, roze gordijnen en marmeren badkamers. In restaurant Jansz eet je goed, je wordt er buitengewoon vriendelijk geholpen en je zit er, tsja, gewoon te gek. Vanuit Jansz en de Pulitzer’s Bar kun je binnendoor naar de receptie van het hotel en lobbybar en restaurant Pause lopen.

pulitzeramsterdam.com

You may also like

Back to top