Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Travel

Travel -

Stadswild – 4X FAVOURITE BIG CITY ZOO’S

Er gaat niks boven dieren in het wild, maar een paar uur dwalen in een stadsdierentuin is een prima quick-fix als je van de wonderen der natuur wilt genieten. Summums favoriete big city zoo’s, die je uiteraard in safaristijl en exotische prints verkent.

 

ARTIS

Summum heeft Amsterdamse roots, dus kunnen we natuurlijk niet om Natura Artis Magistra heen, en al helemaal niet sinds de schitterende nieuwe buitenverblijven voor de jaguars en de olifanten in gebruik zijn genomen. Die laatsten kregen zelfs een jacuzzi!Favoriet zijn de ZOOmeravonden in juni, juli en augustus. Dan is Artis op zaterdagen tot zonsondergang open en kun je er heerlijk picknicken (je mag je eigen lekkers meenemen) onder het genot van livemuziek. De dieren laten rond deze tijd veel meer van zich horen waardoor je je echt in een jungle waant. Santé!

artis.nl

 

 

CENTRAL PARK ZOO

New York City is van zichzelf al een gigantische jungle vol paradijsvogels en roofdieren, dus even tot jezelf komen in een mooie dierentuin is daar geen overbodige luxe. Gelegen in het schitterende Central Park, aan de kant van 5th Avenue – juist, net als in de tekenfilm Madagascar – kun je je hier verlustigen aan de indrukwekkende schoonheid van sneeuwluipaarden, grizzlyberen en de exotische dieren in de Rainforest Zone. Me Jane in the City.

centralparkzoo.com

 

 

ZOO BERLIN

Geen zin om je tussen al die andere mensapen te begeven, maar wil je je wel in de wildernis wanen? Boek dan een overnachting in het 25Hours Hotel Bikini Berlin met uitzicht op de prachtige Zoologischer Garten Berlin, kortweg Zoo Berlin, in het hart van de stad. Het hotel ligt naast de Bikini Berlin concept-mall in het volledig gerenoveerde Bikini-Haus aan de beroemde Kurfürstendamm, vol hippe pop-ups, flagshipstores en leuke eettentjes, alles met uitzicht op de Zoo. Meer best of both worlds kun je niet wensen. Overigens is het Tierpark Berlin Friedrichsfelde ook een aanrader, want enorm dierensoortenrijk en met 160 hectare bijzonder ruim opgezet; het is de grootste landschapsdierentuin van Europa.

zoo-berlin.de

 

 

ZOO PRAHA

Je vindt ’m in Praag, met stip de meest bohemien stadsdierentuin van Europa. Struiken en wilde bloemen tieren hier welig rond kronkelige paden, wat de zoo een heerlijk nonchalante hippie-achtige aanblik geeft. De kabelbaan naar het hoger gelegen deel van de dierentuin is een feest, net als de snoezige kantjils en Aristotelesherten die je er bewondert. Ook leuk is het lemureneiland, waar de lemuren doodgemoedereerd rond je voeten lopen of naast je op het hek komen zitten.

zoopraha.cz

 

You may also like

Travel -

Streetart

Er gaat niks boven dieren in het wild, maar een paar uur dwalen in een stadsdierentuin is een prima quick-fix als je van de wonderen der natuur wilt genieten. Summums favoriete big city zoo’s, die je uiteraard in safaristijl en exotische prints verkent.   ARTIS Summum heeft Amsterdamse roots, dus kunnen we natuurlijk niet om […]

Lees meer
Back to top