Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Interior

Interior -

BLOGS VOOR EEN BETER LEVEN

The Jungalow

Ontwerpster, kunstenares en schrijfster Justina Blakeney is een zelfbenoemd ‘new bohemian’ en zodra je haar blog bekijkt met jungalicious interieurs vol (levende!) planten, kleurrijke kelims, kussentjes en spreien, rotan meubels en vintage vondsten, wil je meteen ook een new bohemian worden, en snel een beetje. Gelukkig maar dat de blog ook een shop heeft waar je de ingrediënten voor zo’n lekkere boho lifestyle meteen in kunt slaan. En voor iedereen die zelf de handen wil laten wapperen zijn er zelf-maak-ideeën die variëren van niveau next-level knutselgoeroe tot gewoon een gezellige kleurplaat, plus recepten inclusief tafeldekinspiratie.

thejungalow.com, @thejungalow

 

Stories and Objects

Op deze site vind je verhalen over ambachtslieden en kunstenaars uit de hele wereld, verteld aan de hand van de objecten die ze maken. Hier maak je bijvoorbeeld kennis met een rozenkweker uit Iran, die zijn eigen rozenwater produceert en een museum beheert dat de oude technieken en methodes van dit proces bewaart. Of met een eeuwenoud huis uit Kyoto dat traditionele Japanse kimono’s maakt en verft. Een aantal van die met de hand vervaardigde producten zijn via de site ook te koop. Niet voor bodemprijzen, maar wie wil er bodemprijzen als je leest hoeveel tijd en liefde er in zo’n ambachtelijk pareltje gaat zitten?

storiesandobjects.com, @storiesandobjects

 

 

LaTonya Yvette

Wie weleens wegdroomt bij het idee een hippe moeder in Brooklyn te zijn, moet snel de blog van LaTonya bekijken, want zij ís zo’n hippe moeder in Brooklyn. De styliste en schrijfster woont met haar bucketloads aan stijl, een fantastisch kapsel, haar twee adorabele kinders en man in de perfecte shabby-chic brownstone. Maar het is niet alles perfectie wat de klok slaat, juist niet. LaTonya schrijft bijvoorbeeld eerlijk over de uitdaging die het moederschap kan zijn, vooral omdat haar jongste kind special needs heeft. We kunnen haar helaas niet zijn, maar we kunnen haar wel als een soort online vriendin erbij nemen.

blog.latonyayvette.com, @latonyayvette

 

Another Something

Even tot rust komen online, het kán! Op dit (Amsterdamse) platform van Joachim Baan, gewijd aan ‘the beauty of cultures’ vind je verhalen en foto’s over reizen, mode, kunst, vakmanschap en o ja, ook over wielrennen. Niet een site om snel, snel, snel plaatjes te kijken (hoewel dat ook kan natuurlijk), maar juist een plek waar je je eens kunt verdiepen in verrassende en uiteenlopende onderwerpen waarvan je niet wist dat je ze interessant vond (bijvoorbeeld wielrennen) en nieuwe kunstenaars of fotografen kunt ontdekken. Ook fijn: de koffietafelboeken en magazines die worden belicht in de afdeling Printed Matters, met nét even anders dan andere titels.

anothersomething.org, @another.so

 

Floret Flowers

In een tijd waarin al dat groeit en bloeit hip is en iedereen zijn eigen moestuintje heeft, heb je natuurlijk altijd baas boven baas. Erin Benzakein, van bloemenkwekerij Floret Flowers uit de Verenigde Staten is zo’n bovenste baas. Niet alleen runt Erin de family farm waar ze bloemen kweken (ze zijn befaamd vanwege hun veelkleurige dahlia’s) en houdt ze zich bezig met ‘floral design’ voor events, ze maakt er ook nog eens beeldschone foto’s van die op haar blog en Instagram verschijnen. Verder tips en tricks, bijvoorbeeld over hoe je het beste zo’n bosje blommen vastlegt op de camera. Een genot, of je nou groene vingers hebt of niet.

floretflowers.com, @floretflower

 

You may also like

Back to top