Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Fashion

Fashion -

De stijliconen Quinty Trustfull-Van den Broek en dochter Moïse

Wat leent zij uit de kast van haar moeder en wat kijkt zij af van haar dochter? Moeder Quinty en dochter Moïse showen hun favoriet Summum look, ieder op een geheel eigen manier in een outfit die bij hen past. Of dat nou classy, edgy, nochalant of dressed-up is. Want stijl is van alle leeftijden. Net als Summum Woman.

Goed bedeeld door de genenpool werkte Quinty van de Broek van haar achtste tot haar 23ste als fotomodel. In voetballer Orlando Trustfull vond ze de ideale man, met wie ze al jong dochter Moïse kreeg. Vanaf dat moment werkt Quinty als tv-presentatrice. Je kunt haar zien in Koffietijd van RTL4. Daarnaast is Quinty ambassadrice voor Pink Ribbon en de Nationale Postcode Loterij.

Quinty, je werd al jong moeder, op je 23ste.
“Ja dat wilde ik graag! En gelukkig kwam ik een man tegen die dat ook wilde, zo jong. Ik heb een ander jeugdleven gehad, ik werkte op mijn zestiende al in Milaan voor Vogue en Armani, ik heb heel veel gereisd, een tijd in Japan gewoond. Dat is een heel ander leven dan wanneer je na de middelbare school gaat studeren.”

Modellen van nu zijn stijliconen om hun eigen look, off duty. Hoe ben jij off duty?
“Als ik niet werk heb ik geen make-up op, draag ik een lekkere spijkerbroek, sneakers en een T-shirtje. Ik moet al zo veel voor mijn werk, dan vind ik het heerlijk als het even niet hoeft. Amsterdam is gelukkig heel relaxed daarin, dan zeggen mensen op de markt: ‘Ach kind, je ziet er in het echt heel anders uit!’ Maar natuurlijk, voor Orlando wil ik me nog weleens mooi aankleden, als we ergens naartoe gaan.”

Moïse volgt de driejarige acteeropleiding Faaam van Hugo Metsers in Amsterdam. Na haar havo wilde ze vooral iets ‘doen’ en toen kwam dit op haar pad. Moïse: “Ik wist meteen: dit is het. Soms is het best heftig. We spelen iedere dag tot half zes, en dan moeten we bijvoorbeeld vanuit onze eigen emoties acteren, zitten we de hele dag te huilen met z’n allen. Dan ben je ’s avonds kapot. Het lijkt me wel geweldig om personages te mogen doen die heel ver van mezelf afstaan, kanten van jezelf te ontdekken die je nog niet kent.” Naast haar opleiding heeft Moïse ook een bedrijfje in sieraden en accessoires die ze zelf maakt of inkoopt en bijvoorbeeld op festivals verkoopt. By Moise heet het, en het is “heel veel met natuurstenen, een beetje Ibiza, bohochic,” volgens Quinty. “En altijd met vrolijke kleuren, ook in de winter,” vult Moïse aan.

quinty_collage

Hoe is het om een moeder te hebben die veel op televisie is?
“Super natuurlijk. We hadden vaak premières. Net als voor het kerstdiner op school, was ik weken van tevoren al bezig met mijn outfit. Voor haar televisiewerk heeft mijn moeder een heel goede stylist, die precies weet wat ze mooi vindt.” “Ze belt vaak na de uitzending,” vult Quinty aan, “dan gaat het: Waar is dat jasje van? Neem mee! Koop het!”

Is Moïse ook een bron van inspiratie voor haar moeder?
Quinty antwoordt voor Mo: “Ik heb altijd jouw kleren gekocht en nog steeds, dus inspiratie… jij hebt wel van die jonge hippe looks die ik inspirerend vind, je hebt zo’n strak plat buikje, als je dan een oude denim aan hebt met een croptop, dat vind ik enig!” En even later, als het haar en de make-up voor de shoot klaar zijn: “Mo is ook heel creatief, ze koopt veel vintage en verandert daar dan van alles aan. Als ik er niet ben pakt ze dingen uit mijn kast. Maar omgekeerd niet hoor, haar garderobe is te jong voor mij!”

You may also like

Back to top