Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Beauty

Beauty -

Happy healthy you

Wie dagelijks een kilo tomaten eet zal stralen als een zonnetje, en andere eetwijsheden. Wat kan gevarieerd eten met verse ingrediënten voor je doen?

Jong blijven doet niemand. Sterker: we worden steeds ouder. Maar we zien er wél een stuk jonger uit dan vroeger. Ouderwetse oma’s met vleeskleurige panty’s, beatrixkapsels en aandoenlijk verschrompeld gezicht: het is een uitstervend ras. Waarom? Omdat we evolueren. Omdat we steeds beter weten wat goed voor ons is. En daarin speelt gezonde voeding een belangrijke rol. Kleding overigens ook, maar dat is een ander hoofdstuk.

 

Hoe vertraag je het verouderingsproces met voeding?

Het belangrijkste: hydrateren. Water drinken om je vochtgehalte op peil te houden, zo ver was je, maar wist je dat tomaten voor 95 procent uit vocht bestaan? En komkommer en watermeloen zelfs voor 97 procent? En dat vocht dat in fruit en (rauwe) groente zit, bovendien makkelijker naar je cellen vervoerd wordt? Doe er je voordeel mee. Crudité madame? Wie zo’n schaal rauwkost combineert met een simpel in elkaar te draaien guacamole, geeft de huid nog een extraatje. Avocado’s bevatten namelijk olie die de huid hydrateert én strakker maakt. Ook met blauwe bessen doe je jezelf een plezier: ze bevatten veel antioxidanten die vrije radicalen tegengaan en collageen aanmaken, waardoor de huid soepel en glad blijft.

 

soep

 

Op het oog een jonge godin, maar vanwege de dagelijkse chaos soms half dement? Zet wilde zalm op het menu. De omega-3-vetten geven je geheugen een steuntje en schijnen ook nog eens goed te zijn voor de hersenen. En zo kunnen we nog even doorgaan. Zink, koper en seleen (onder andere in rauwe noten en oesters) zijn goed voor de aanmaak van collageen. Vitamine B (onder andere in yoghurt) is goed voor de celdeling. Betacaroteen (onder andere in zoete aardappel, wortelen en tomaten) is een belangrijke antioxidant, biedt bescherming tegen de zon en herstelt huidcellen. En met broccoli, bieten en rode kool – detox-veggies, volgens sommigen – geef je jezelf niet alleen een shot vitamine C, maar ondersteun je ook de natuurlijke reiniging van je lichaam.

En hoewel het rijtje groente met benefits nog lang niet compleet is, sluiten we ’m toch af. En niet met groente, maar met een leukerd als pure chocolade. Want cacao bevat flavonoïden, die werken als antioxidant en de huid beschermen tegen uv-licht. Dat is nog eens leuk nieuws. Meer weten over eten? Lees dan een van deze foodblogs.

 

You may also like

Fashion -

Strong sweets

Wie dagelijks een kilo tomaten eet zal stralen als een zonnetje, en andere eetwijsheden. Wat kan gevarieerd eten met verse ingrediënten voor je doen? Jong blijven doet niemand. Sterker: we worden steeds ouder. Maar we zien er wél een stuk jonger uit dan vroeger. Ouderwetse oma’s met vleeskleurige panty’s, beatrixkapsels en aandoenlijk verschrompeld gezicht: het […]

Lees meer
Back to top