Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Travel

Travel -

Hot in Spanish Seville

Het Spaanse Sevilla love je om z’n karakteristieke bouwwerken en sfeer in Moorse stijl, op en top romantisch. Belegen is het er niet, nu er steeds meer nieuwe tenten met internationale allure en schwung komen.

Sevilla City

Sevilla bedelt ongegeneerd om een stadstour doorspekt met oe’s en aah’s. Dat is voor een groot deel te danken aan de Moren, die na bijna een eeuw overheersing van grote delen van Spanje en Portugal hun stempel achterlieten. Er zijn prachtige binnentuinen, zoals die van paleis Real Alcázar, één van Europa’s oudste koninklijke paleizen (een aantal verdiepingen is nog steeds in gebruik door de Spaanse royals). De Moren versierden het paleis met kleurrijke tegels en indrukwekkend houtsnijwerk en toen het door de eeuwen heen steeds verder uitgebreid werd, kwamen daar ook gotische en renaissance-elementen bij. Een plaatje.

Ook het halvemaanvormige Plaza de España is onmogelijk te missen en binnen de oude stadsmuren is de statige laan Alameda de Hércules in de wijk Alameda, ooit opgezet als openbare tuin (1574) en nu omgeven met barretjes en restaurants, leuk om een beetje overheen te strollen. Op slenterafstand van de Giralda, een eeuwenoude minaret die later omgekat werd tot klokkentoren, en de bijbehorende kathedraal, ligt restaurant El Pintón. Het zit in het beeldschone Peyré-gebouw, een voormalig textielmagazijn dat in 1790 werd gebouwd. Eet of drink je cocktail daar: je zit er prachtig in een van daglicht overgoten binnenplaats vol planten, bomen en houten meubels in geel, blauw en mintgroen en traditionele Spaanse tegels. De kaart sluit aan op de looks: een combinatie van klassiek Spaans en hip modern.

elpinton.com

Oldskool Sevilla – eten & slapen Sevilla

Hoewel eigentijdse restaurants en bars meer en meer opkomen, gaat genieten van eten hier voornamelijk op zijn authentiek Sevilliaans. Zoals bij hotel Las Casas de la Juderia: een prachtig klassiek hotel bestaande uit aaneengeschakelde huisjes. De met planten overwoekerde, beeldschone binnentuin van dit hotel was decor voor deze shoot. Of bij restaurant El Rinconcillo (sinds 1670), een vastgeroest maar juist daarom zo heerlijk adres. Locals houden er hun jas aan en tikken glaasjes sherry weg aan de bar. Fijnproevers zetten koers naar Yebra: van buiten een onopvallende, redelijk onooglijke buurtbar aan de rand van de stad. De in zwart geklede obers serveren de beste traditionele tapas. De huevos revueltos (roerei) met morcilla (bloedworst) is indrukwekkend lekker. Je rondje klassiek afsluiten doe je bij El Garlochi, een cocktailbar naast Plaza de Alfalfa. Kitsch zijn de looks: de heilige maagd Maria begroet je bij de deur en een stap verder lacht het interieur je toe, dat oogt als een antiekwinkel gespecialiseerd in kerkelijke parafernalia. De clientèle drinkt Agua de Sevilla (cava, sinaasappelsap en losgeklopte eieren) of Sangre de Cristo (vertaald: het bloed van Christus, een mengsel van grenadine, roséchampagne en whisky) en op de achtergrond klinkt cheesy Spaanse pop uit de jaren zestig.

lascasasdelajuderiasevilla.com

Machtig mooi Andalusië

Witte bergdorpen te over in het prachtige Andalusië en het ruim duizend jaar oude dorp El Rocío, in het binnenland van de provincie Huelva, grenzend aan nationaal park Doñana, is er één van. Verharde wegen zijn er niet en het grootste deel van het jaar is het een spookdorp. Zo niet in mei of juni (afhankelijk van wanneer het Pasen is): dan trekken er miljoenen (!) mensen naar het dorp dat dan als bedevaartsoord functioneert. De Romería de El Rocío (de pelgrims worden Romero genoemd) zijn een fenomeen en de optocht (de Ferria) een spektakel. Datzelfde geldt voor het kleine, witte dorp Cómpeta, een plaatje van een Spaanse nederzetting. Niet ver daar vandaan vind je vakantiehuis Los dos Algarrobos. Ooit was dat het siëstahuisje (een cortijito) van een boer die tussen de middag zijn rust zocht in het huisje op de helling, beschut tussen de bomen en met zicht op zee. Die boer is niet meer en je kunt nu logeren in het huis dat zijn naam dankt aan twee oude, knoestige johannesbroodbomen. De plek werd Moors-Andalusisch ingericht, met kelimkussens, met mozaïek ingelegde bijzettafeltjes, en een tuintafel gemaakt van een honderd jaar oude deur. Het huis staat aan de rand van het natuurreservaat Las Sierras de Tejeda. Almijara y Alhama en Malaga zijn vijftig minuten rijden.

losdosalgarrobos.nl

You may also like

Travel -

Beach ready, swim set, go

Het Spaanse Sevilla love je om z’n karakteristieke bouwwerken en sfeer in Moorse stijl, op en top romantisch. Belegen is het er niet, nu er steeds meer nieuwe tenten met internationale allure en schwung komen. Sevilla City Sevilla bedelt ongegeneerd om een stadstour doorspekt met oe’s en aah’s. Dat is voor een groot deel te […]

Lees meer
Back to top