Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Travel

Travel -

Into the wild

And Beyond, Zuid-Afrika

Als je echt, écht even wilt dromen van de mooiste plekken op aarde (en als je echt, écht even gespaard hebt), klik je dan een weg naar andbeyond.com, één van de allermooiste go-to-sites voor een luxe safari. In een open jeep tussen de leeuwen, slapen in een boomhut en badderen in een koperen bad op pootjes met uitzicht over de jungle – dat idee. Onvergetelijk. De club produceert vakanties op maat in vijftien landen. In Zuid-Afrika zijn ze op hun best, maar mocht je naar Azië of Zuid-Amerika willen, dan heeft de groep ook daar voet aan de grond.

 

El Cosmico, Texas, Noord-Amerika

Neem een indrukwekkend natuurgebied, zorg dat telefoon, laptop en televisie buiten bereik zijn en regel een hangmat of twee. De eigenaren van El Cosmico in het Texaanse Marfa hebben de kunst van het Grote Ontspannen begrepen. Wie ooit in Marfa is geweest, begrijpt het ook: in het één verkeerslicht tellende stadje kun je niet anders dan een versnelling terugschakelen. De eigenaren richtten hun gigantische terrein in met trailers, tipi’s en safaritenten, en kleedden alles in nomadenchique stijl aan met gevonden en hergebruikte spullen. El Cosmico is – hè, wat lekker – niet voor iedereen weggelegd: er is zoals gezegd geen tv, je mobiel werkt er zelden, sociaal doen in de gemeenschappelijke wasruimte wordt zeer gewaardeerd (samen in je tipi zitten keuvelen niet) en 
je potje kook je zelf op het kampvuur.

 

Treehotel, Zweden

Een bekend doch niet te missen hotel in het nu-even-niet-boomhutassortiment: het Zweedse Treehotel. De collectie bijzondere hangende hotelkamers vind je in een bos achter een klein dorp, Harads, dicht bij de poolcirkel. Hangend inderdaad, in de bomen. Slaap bijvoorbeeld in de Mirror Cube, die door zijn spiegelwanden bijna onzichtbaar is in het bos. Er is rekening gehouden met de vogels: door de ultravioletlaag op het glas vliegen de beestjes er niet tegenaan

 

Uxua, Brazilië

Na zijn tijd als creative director van verschillende modelabels vestigde Hollander Wilbert Das zich in Trancoso, Brazilië, waar hij zijn Uxua Casa hotel & spa opende, verschillende malen uitgeroepen tot het beste hotel ter wereld. De locatie van Uxua helpt mee: pal aan de Quadrado (een droomplein met een wit kerkje, tegen de oceaan). De huisjes op het plein, de kamers – waarvan sommige boomhutten – in de achtertuin rond het zwembad, de gym en de spa vormen samen Uxua.
 Een middag aan het zwembad met een caipicoco (Das’ versie van een caipirinha met verse kokosnoot uit eigen tuin, in plaats van met limoen) binnen handbereik is een droom. Dat vond zangeres Solange Knowles ook; zij vierde er haar honeymoon. Tsja, als het goed genoeg is voor Solange…

 

Keemala, Thailand

Mocht je bij het zien van het woord ‘Thailand’ in het kopje al gruwelen bij het idee van overvolle Thaise stranden, bezopen pubers tijdens de full moon parties en stinkende straten van Bangkok… Think again: de Bird’s Nest-boomhutten van hotel Keemala, veertig minuten rijden van Phuket, zijn de rust, reinheid en nog meer rust zelve (plus: het is zo ongeveer de meest Instagram-waardige plek op aarde). Een droom, check dat zwembad.

 

 

Stone Desert Camp by Scarabeo Camp, Marokko

Het betere ontpluggen begint bij één of twee nachten in de prachtige Stone Desert-glamping van Scarabeo Camp. Na aankomst op het vliegveld van Marrakech rij je ongeveer drie kwartier de Agafay’s Stone Desert in tot er uit het niets een wit tentenkamp opdoemt. Een filmset: zo chic en tijdloos ingericht dat je ieder moment een jonge in het wit gehulde Ingrid Bergman verwacht. Serene Scandinavische klasse in de mix met het traditionele Marokko van de rondreizende Berbers en het oude Afrika van David Livingstone. Neutrale kleuren en Beni Ouarain-kleden, Marokkaanse accessoires en vintage vondsten zoals atlassen, wereldbollen, verrekijkers en bordspellen in reisformaat. Boek mee, en nestel je in één van de vele comfortabele zithoeken, klapperend tentdoek op de achtergrond. Tot het tijd is om je door een met kaarsen verlicht pad naar de sprookjesachtige restauranttent te begeven. Verblijven bij het Stone Desert Camp van Scarabeo Camp kan van half september tot en met half juni, daarna wordt het te warm.

 

Brother Island, El Nido, Filipijnen

Dit kleine eiland in de Suluzee vlak bij Palawan, onderdeel van de Filipijnen, heeft de witste zandstranden, de meest turquoise zee die je ooit zag en een rij palmbomen die de wacht houden wanneer je je intrek neemt in je privéhuis op het privé-eiland. Sex on the beach werd ineens een reële optie. Het eiland is via airbnb te huur en is met 260 euro per nacht niet eens heel duur, maar let wel: het Brother Island is een ecoproject. Verwacht dus geen sterrenmenu’s: alles gebeurt volgens de lokale (verse en heel smakelijke!) normen.

 

But what to wear in the wild? Check de collectie voor outfit inspiratie.

 

 

You may also like

Back to top