Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Beauty

Beauty -

Hup met de beentjes!

Sporten een eentonig moetje? Niet met deze actuele work-outs.

Vijf keer per week een half uurtje sporten: het is wetenschappelijk bewezen dat dit de perfecte basisroutine is. Goed voor alles, body en mind. Beschouw het als de Schijf van Vijf, als een gouden regel. Zo hoef je niet met jezelf te soebatten over wel of niet zweten: je gáát gewoon. Summum signaleert nieuwe (en comeback) trends om warm voor te lopen.

Sprint Triatlon

Wat de powernap is voor chronisch slaaptekort is de Sprint Triatlon voor serieuze sportievelingen die meer hobby’s hebben dan cardio fitness alleen of simpelweg nog niet aan the real thing toe zijn. In plaats van een echte triatlon – een indrukwekkende duursportcombinatie van 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen – is de Sprint-versie best goed te doen: 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Precies een achtste Triatlon dus, en toch heel stoer op je sport-cv!

 

 hup-met-de-beentjes

 

 

CrossFit

Voor wie een stapje verder wil dan Bootcamp (lekker fanatiek zweten met een personal trainer in het park terwijl iedereen op weg naar c.q. terug van werk fietst) is CrossFit het nieuwe summum. Je waant je in het leger wat betreft coachingstijl en je mag helemaal losgaan op allerlei stoere elementen van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek. CrossFit is als zo veel populaire work-outs overgewaaid van de Amerikaanse West Coast, en ondanks dat het bekend staat als elitefitness is het juist geschikt voor iedereen, zelfs voor beginners en kids. Reken maar dat je in no time overal stevige spieren ziet verschijnen, plus een onvervalste glow, zo één die je alleen met eerlijk zweten kunt verdienen.

Body Weight Training

Sommige work-outs zijn simpelweg populair omdat ze naast effectief ook toegankelijk zijn. Body Weight Training is zo’n waar-en-wanneer-je-maar-wilt-work-out. Het enige wat je nodig hebt is een (liefst dagelijks) time slot van 30 tot 45 minuten en een matje. Geen gehaast naar een dure, lawaaiige zweetschool, geen gegluur van anderen en geen geschreeuw van trainers in je oor, maar lekker thuis, op kantoor of op vakantie in alle rust aan dat toonbare bikinilijf werken. Zoek op internet met de zoekterm ‘Body Weight Training’ een serie oefeningen waarbij je vooral je eigen lichaamsgewicht gebruikt om mooi getonede spieren te kweken. Het vergt wat discipline, maar met alle voordelen en snelle resultaten is het een aantrekkelijk moment voor jezelf, zolang je dat niet beloont met een Magnum.

Yogapeentjes zweten

Bikram Yoga, of Hot Yoga, zoals scholen die onder alle Bikram-licentieverplichtingen uit willen het noemen, is dé yoga-innovatie van het afgelopen decennium. Een extreme trend; de meeste stervelingen leken te vrezen voor hun bewustzijn bij het idee zulke straffe inspanningen te moeten verrichten bij zulke tropische temperaturen. En dat naast anderen wiens leefgewoontes nog weleens onaangename odeurs tot gevolg konden hebben. Bikram-gelovigen zijn juist verslingerd aan de weldadige warmte (die blessures voorkomt), het reinigende zweten en het strenge regime met altijd diezelfde standjes.

Hot Barre

De nieuwe hype Hot Barre is geïnspireerd op Bikram. Je volgt een balletklasje aan de barre, bij een temperatuur van 40 graden Celsius. Hot Barre werd ontwikkeld in New York en is via Los Angeles en Londen op weg naar Europa. Elegant detoxen is het eigenlijk, en hoewel je haar de rest van de dag slap hangt door de hitte, krijg je er naar verluidt mooie lange spieren en een heerlijke high van.

Areal Yoga

Net als Hot Barre is ook Pilates een echte modemeisjessport. In plaats van de butchy bootcampsixpacks of bodybuilding spiermassa’s krijg je er juist sierlijke contouren van. Maar ook modemeisjes willen weleens iets spannends proberen, zoals paaldansen. Los van dat die ‘sport’ nog best tegenvalt, zeker als je het gracieus wilt doen, was de nieuwigheid er al snel vanaf. Enter Areal Yoga. Hangend in en aan een dunne hangmat-achtige doek laat je ook hier het gewicht van je lichaam – en dus de zwaartekracht – het stretchwerk doen. Areal Yoga, ook wel Floating Yoga genoemd, traint behalve de buitenkant ook sterk je innerlijke kracht; dat wil zeggen alle spieren die je niet ziet, maar ook je vermogen tot het vinden van balans. Je sluit deze work-out af met een lekker zweverig rustmoment in je hangmat.

 

You may also like

Back to top