Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Fashion

Fashion -

Ken je klassiekers

Over Simone

Fashion consultant en stylist Simone Dernee weet van mode en is groot in het vertalen van flamboyante catwalklooks naar draagbare en tegelijkertijd chique outfits. Voor het Summum-blog scheidt zij modekaf van koren en showt ze wat de moeite van het investeren waard is.

Je hoeft echt geen immense kast vol kleren te hebben om er fantastisch uit te zien – maar daarmee vertel ik niks nieuws. De truc zit ’m in het hebben van een perfecte basisgarderobe. Een beetje klassieke, altijd-goed-items van goede kwaliteit zijn de ultieme bouwstenen van je outfit, die je met wat hippe items opleukt tot een look du moment.

 

Sjaal van Hermès

Voor de één gewoon een lapje zijde, voor de ander het meest veelzijdige luxe-accessoire ter wereld: De Hermès Carré-sjaal. Deze vierkante sjaal van negentig bij negentig centimeter met handgerolde zoom die is vastgezet met minuscule, haast onzichtbare steekjes, is al populair bij de jetset sinds 1937. Maar ook Hollywood en de Britse royalty waren weg van de zijden sjaal met uitbundige patronen. Zo’n Hermès-sjaal is een kostbaar bezit, maar de draagmogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Je draagt de sjaal op diverse manieren om de hals geknoopt, als top, als riem of als decoratie voor aan je tas. En ja, het is een investering, maar wat geeft nou een lekkerder gevoel van luxe dan na achttien maanden wachttijd eindelijk de oranje Hermès-doos openen en jouw sjaal in een wolk van luxe crêpepapier aan te treffen, klaar om keer op keer gedragen te worden?

Mijn favoriet is deze iconische sjaal van Hermès.

 

 

 

De trenchcoat van Burberry

Je herkent hem van kilometers afstand. Hij is licht kakikleurig, heeft epauletten op de schouders, een los schouderstuk (de storm flap), een stoffen ceintuur in de taille, een dubbele rij knopen en de bekende Haymarket check als voering. Al jaren draait de Burberry-trenchcoat mee in het modecircus en hij verveelt geen moment. Er zijn heus variaties: in verschillende (klassieke) kleuren, korte en langere versies, exemplaren met goudkleurige knoopjes, heel erg getailleerde trenchcoats of juist volumineuze en oversized jassen. De trenchcoat – kortweg trench – werd na de Eerste Wereldoorlog wijdverbreid populair. Daarvoor droegen uitsluitend soldaten de speciaal voor hen ontworpen jas van Burberry, en wel in de loopgraven (‘trenches’ in het Engels, vandaar de naam). Het leuke aan de trenchcoat is dat iedereen deze jas rockt. Een oudere dame toont zich er stijlvol in en de jonge twintiger oogt er fancy en fashionable mee. Makkelijk in de omgang is hij ook, want je kunt hem eigenlijk over alles en met alles dragen. Een spijkerbroek met sneakers krijgt een instant update en een romantisch jurkje juist bite.

Mijn favoriet is dit langere en losvallende exemplaar van Burberry.

 

 

 

De trui van kasjmier

Klassiekers worden maar al te vaak gekenmerkt door hun luxueuze materiaal. Zeker in de tijd van massaproductie voelt het extra lekker om je te hullen in een ultraluxe materiaal als kasjmier. Deze wol, afkomstig van de lange haren van de buik van de kasjmiergeit uit Tibet, is buitengewoon zacht en fijn. Jarenlang was de trui meer een kledingstuk voor oude mannen, voor heren van stand. Prima om je warm te houden, maar met mode had dit niks van doen, zoals veel klassiekers die later uitgroeien tot gewilde stukken, juist omdat ze zo tijdloos en niet aan trends onderhevig zijn. Nu kunnen we niet meer om de kasjmieren trui heen. De kasjmieren trui is tijdloos, multi-inzetbaar en méér dan comfortabel. En ja hoor, je kunt ’m gewoon in de wasmachine wassen, daar wordt hij alleen maar mooier van. Gelukkig, want we hebben het wel graag praktisch.

Mijn favoriet is deze grijze kasjmieren trui van H&M.

 

 

You may also like

Back to top