Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Beauty

Beauty -

Prikschilderijen

Prints draag je niet alleen op mouwen en pijpen, maar ook heel letterlijk op het lichaam, in de vorm van tatoeages. Summum duikt in de inkt.

Fijn klein

Koudwatervrees? Begin klein, of zelfs mini. Tiny tattoos zijn cute, niet te opzichtig en helemaal van nu. Kies eenvoudige vormen in één kleur en laat te veel details achterwege, dat loopt na verloop van tijd dicht; al dat je dan rest is iets dat lijkt op een vieze bromvlieg. Denk vooral in simpele lijntekeningen van plusminus twee vierkante centimeter, of kleiner als het iets heel simpels als een hartje betreft. Wat werkt? Een halve maan, sterren, hartjes, je lievelingssnacks – croissant, een hot dog, kontje van een worst – een letter, strik, hondenpootjesafdruk of smiley. Kies iets dat bij je past, opdat het niet snel gaat vervelen. Mooie plekken zijn je voeten en enkels, binnenkant van je armen en polsen en vlak boven je borsten.

Probeer-app

Twijfel je of iets je zal staan, download dan eerst eens Inkhunter, de app waarmee je tattoodesigns eenvoudig op je lichaam ‘projecteert’ – een ‘augmented reality’-snufje, zoals je ook Pokémon Go-beesten vangt op straat. Kies een van de designs uit de app of upload je eigen idee. Voor iPhone en Android, inkhunter.tattoo

Top-5 tattootrends

Hand poking Een met de hand geprikte tattoo. Ziet er organischer uit, zeg maar het verschil tussen digitale fotografie en Lomo.

Eighties LA Designs met fijne grijze en zwarte lijnen zijn nu hot. Ze doen denken aan de jarentachtigdesigns uit Los Angeles. Ferm terug op de kaart.

Grafische designs Niet-figuratieve afbeeldingen als mandala’s en grafische, strakke Bauhaus-achtige tekeningen winnen terrein. Min of meer de tribals van nu.

Dot work Werk waarin met heel veel stipjes schaduw wordt gecreëerd. Oogt heel fijntjes, authentiek en soms wat sprookjesachtig. Heel illustratief.

Meerdere tiny tattoos Minitatoeages zijn een ding (zie ook ‘Fijn klein’) en de trend nu is het lichaam ‘vol’ zetten met kleine illustratietjes. Ziet er nu moderner en vrouwelijker uit dan enorme platen en sleeves.

Tattootrendsetters

Ze tatoeëren de groten der aarde en zijn derhalve much in demand en veel gekopieerd. Wie is wie?

Dr.Woo (@_dr_woo_) – Tattoo artist Brian Woo maakte naam met zijn stijl, zwart met grijze composities uitgevoerd met één naald, zodat ragfijne kunstwerkjes ontstaan die met chirurgische precisie gezet lijken te zijn. Hij tatoeëerde onder andere model Cara Delevingne, actrice Zoe Kravitz en rapper Drake. Hij werkt bij Shamrock Social Club in Hollywood.

BangBang (@bangbangnyc) – Keith McCurdy, alias BangBang, tatoeëerde Rihanna in de tropen en Justin Bieber in een vliegtuig mijlen hoog in de lucht, maar gewone zielen gaan naar zijn studio in de New Yorkse Broom Street. Hij is beroemd om zijn gedetailleerde en strakke werk met veel aandacht voor schaduwen, van portretten en dieren tot kunstzinnige figuratieve voorstellingen.

JonBoy (@jonboytattoo) – Hij is een meester in kakstrakke tiny tattoos met fijne lijntjes en teksten in een handgeschreven script. JonBoy heeft een studio in New York, West 4 Tattoo, en hij bewerkte onder anderen modellen en Kardashian-clanleden Kendall en Kylie Jenner, Justin Bieber en model Hailey Baldwin.

Lees hier de zes tips voor een succesvol tattooresultaat!

You may also like

Back to top