Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Travel

Travel -

Streetfood

In Azië zijn foodkraampjes niet uit het straatbeeld weg te denken, maar tegenwoordig zijn ze overal. In Singapore is er zelfs één met een ster. Bij Mr. Chan’s Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle kun je voor 1,35 euro een sterrenmaaltijd eten. Niet gek dus dat Singapore is uitgeroepen tot beste streetfoodstad ter wereld. Al komt dit ook doordat de overheid zich hard heeft gemaakt voor hygiëne en je overal met gerust hart op straat kunt eten. Maar waar staan in Europa de beste foodtrucks?

Nero’s in Genève maakt Instagramwaardige pizza’s met alleen maar lokale ingrediënten, behalve als ze die niet kunnen vinden, dan komen ze uit Italië. Nog meer echt bijzondere pizza vind je in Parijs: Le Camion à Pizzas staat in het nieuwe museum- en architectuurkwartier Centquatre. Yum Bum in Londen stoomt de meest fantastische broodjes, met portobello, getoaste walnoten en misoglazuur of Japans gefrituurde kip met tarutaru sauce (Japanse tartaarsaus), chilidressing en sla. Dol op ijs? Dan moet je naar Berlijn. Woop Woop maakt ijs voor je in elke gewenste smaak – on the spot. Met vers fruit of over de top met caramel, chocola, brownie en fudge, alles kan. Maar het coolste is de ‘rook’: je ijs wordt namelijk gemaakt met vloeibaar stikstof van -196 graden Celsius.

Haute streetfood

Oké, ook nog eentje in New York dan: Kwik Meal Cart. Je eet er rijst met lamsvlees; het lamsvlees wordt ’s nachts gemarineerd in kruiden en groene papaya. De eigenaar was vroeger chef bij The Russian Tea Room en alles wat je hier bestelt is lekkerder dan 98% van alles wat je ooit zult eten. New York was in de jaren tachtig het epicentrum van kunst, de plek waar Keith Haring en Jean-Michel Basquiat alles op hun kop zetten met graffiti en streetart. Hun geheel eigen signatuur oversteeg de stadsmuren en ze werden wereldberoemd. De Britse street artist Banksy lijkt met zijn politiek getinte, humoristisch en confronterende graffiti net zo’n icoon te zijn, al schijnt niemand te weten wie hij is. Zelfs in de veelbesproken docufilm Exit Through The Gift Shop verbergt hij zijn identiteit. Zijn kunst is wel overal te bewonderen. London en Bristol (zijn geboortestad) hebben beide een eigen app die je laat zien waar de bestaande werken te bewonderen zijn, de Banksy London Tour en Banksy Bristol Tour.

You may also like

Travel -

10 ROMANTIC PLACES TO VISIT IN THE SOUTH

Engeland romantisch? Indeed it is. Vooral als je afreist naar het zuidwesten van Engeland. Door het groene, glooiende landschap van dit graafschap leiden stille country lanes naar popperige dorpjes waar vaak niet meer te vinden is dan een pub en een postkantoor. Een trip naar de seaside ligt ook binnen de mogelijkheden. Een greep uit de beste adresjes roundom Somerset en Bath.

Lees meer

Travel -

Zand, zee en zen. Wat voorjaars inspiratie dichter bij huis

Echte strandliefhebbers weten de Nederlandse kust het hele jaar door te vinden, dus ook, of juist, off season. Als de wind levende schilderijen op het strand maakt met stuivende zandvlagen en rollende vlokken zilt schuim.

Lees meer
Back to top