Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Travel

Travel -

TOP-5 DUITSE KERSTMARKTEN

Van alle markten thuis: Berlijn

Duitsland lijkt patent te hebben op de beste kerstmarkten in Europa en hoewel deze kerstperiode eigenlijk een uitgelezen gelegenheid is om nu eens niet naar altijd-goed-Berlijn te gaan, is het mooi wel de stad met de meeste opties. Op Potsdamer Platz wordt ieder jaar Winter World gehouden, een enorme kerstmarkt met schaats- en sleebaan. De meest traditionele markt vind je in Mitte, Berlijns centraalste en hipste hood, en vlak bij het Opernpalais vind je de Nostalgische Kerstmarkt. De kerstmarkt in de wijk Spandau telt meer dan 250 stallen en de markt bij kasteel Charlottenburg geeft een fantastisch uitzicht over het gelijknamige kasteel. Ook een fraaie is die bij de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, maar favoriet is toch de Berlin WeihnachtsZauber bij de Gendarmenmarkt: een markt omringd door de sprookjesachtige Französischer Dom, het Konzerthaus en de Deutscher Dom.

Kersthoofdstad: Düsseldorf

De onbetwiste kersthoofdstad van Duitsland is Düsseldorf. Het centrum van de stad verandert ongeveer een maand voor Kerst van een vrij zakelijk gebied in een winterwonderland met maar liefst zeven locaties vol kerstvermaak. Versierde kraampjes, een enorme kerstboom, een kerststal, ijsbaan, een bijna honderd jaar oude carrousel en kerstverlichting door de hele stad. Lokale foodie-tips: Bratäpfel (gebraden appels) en Zimtsterne (kaneelsterrenkoekjes). Je vindt markten op de Engeltjesmarkt en de Sterretjesmarkt. De kraampjes voor het historische stadhuis zijn de moeite waard, maar de Düsseldorfer Kerstmarkt is nog mooier.

Hippe Ho Ho Ho: Hamburg


Hip kerstmarkthoppen is het in Hamburg, waar in december door de hele stad markten opduiken. De drukst bezochte markt is Santa Pauli op Hamburgs bekende Reeperbahn en ook in de havenwijk Hafencity is
 van alles te beleven.

Klassieke Kerst: Rottach-Egern

Eén van de mooiste Duitse kerstmarkten is die in het dorp Rottach-Egern, ruim een half uur rijden vanaf München (in die stad vind je de Marienplatz-markt, een kerstmarkt die volgens de geruchten al sinds de veertiende eeuw gehouden wordt). Van eind november tot een paar dagen voor Kerst wordt de markt zes keer opgebouwd aan de rand van het meer Tegernsee, vanwaar je een met kerstlampjes omrand uitzicht hebt over de Alpen. Slaaptip nodig om het verhaal compleet te maken? Hotel Bachmair Weissach voldoet van binnen en van buiten aan alle verwachtingen: groene houten luiken en geschilderde rendieren, brandende haarden en comfortabele zitjes aan een uitnodigende bar.

bachmair-weissach.com

 

Into the woods: Weihnachtsmarkt Ravennaschlucht

Het in de wintermaanden steevast besneeuwde Zwarte Woud is sowieso pittoresk genoeg voor een winterbezoek, maar deze markt in het midden van het woud, aan de voet van een 130 meter hoog viaduct, kon niet meer Instagramproof zijn. De markt is met ruim veertig kraampjes niet heel groot en de veelal handgemaakte kerstwaar hoef je niet per se mee naar huis te nemen, maar een sprookje is het wel. Aanrader: in de Hofgut Sternen Inn in Breitnau verbleef de Duitse dichter Johann Wolfgang von Goethe ooit. Toch leuk.

hofgut-sternen.de

You may also like

Back to top