Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Food

Food -

TRICOLORE AMSTERDAM

Groen – The Avocado Show

Als er één vrucht (of is het nou een groente?) is waar je niet omheen kunt, dan is het de avocado, want hij is lekker, gezond en fotogeniek. Komen wij zelf misschien niet verder dan avocado on toast of guacamole, The Avocado Show, het eerste avocadorestaurant van Europa, heeft een hele menukaart vol gerechten waarin hij de hoofdrol speelt. Ze serveren alles, van avocadopannenkoeken, tot avoburgers en zelfs avocado-ijs. Dat is dus lekker eten én lekker instagrammen geblazen en o ja, op nog geen honderd meter van het restaurant kun je bij de pop-upstore je liefde voor avocado’s ook nog eens omzetten in allerlei onweerstaanbare avo-accessoires.

Daniel Stalpertstraat 61-hs, Amsterdam, theavocadoshow.nl

Roze – MaMa Kelly

Hoera, we hoeven niet langer helemaal naar Londen om bij restaurant Sketch de perfecte millennial pink Instagramfoto te maken. Dat kan gewoon bij MaMa Kelly, gevestigd in het voormalig Olympisch Stadion waar je, pats-boem, midden in een roze wolk belandt. Pink isn’t just a colour, it’s an attitude volgens de eigenaren. Een waarheid als een koe, al is het in dit restaurant toch vooral heel erg een kleur. Het helpt als je niet alleen van roze, maar ook van kip of kreeft (of allebei) houdt, want dat zijn de signature dishes van MaMa Kelly. Ook voor pink lovers die liever geen dieren eten, staat er genoeg lekkers op de kaart.

Olympisch Stadion 35, Amsterdam, mama-kelly.nl

 

Wit – The White Room

Tussen de shoarmatenten, fastfoodrestaurants en wafelwinkels die zich rondom de Dam bevinden, is restaurant The White Room, gevestigd in Hotel Krasnapolsky, een culinaire verademing. Het restaurant bevindt zich in de negentiende-eeuwse stijlzaal, indertijd ‘De Witte Zaal’ genoemd, een ouderwets barok en stijlvol decor dat al sinds 1885 als restaurant fungeert. Twee jaar geleden ging het restaurant onder signatuur van Jacob Jan Boerma (van driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen) open en sindsdien kookt chef-kok Arturo Dalhuisen er de sterren van de hemel. Maar echt: al in december vorig jaar werden zijn culinaire kunsten beloond met een eerste Michelinster. Het beste nieuws: voor het astronomisch lekkere eten hoeven geen astronomische bedragen te worden neergeteld. The White Room is alleszins betaalbaar.

Dam 9, Amsterdam, restaurantthewhiteroom.com

You may also like

Back to top