Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Fashion

Fashion -

Wat is jouw motief?

 

[product id=”38719″]

Herfst. We nemen zoetjesaan afscheid van de laatste zonnestralen en begroeten de eerste vallende bladeren, de eerste stormen. En daarmee verdwijnt ook die frisse zomergarderobe in de kast. Een veelzijdige tussen-de-seizoenen-outfit begint met een top of bloes met print. Ga maar na: echt tijd voor de dikste wintertruien is het nog lang niet, dus als de zon hartverwarmend office of huiskamer binnen schijnt, dan ben je oké in een top met een in het oog springend motief – niet te warm én elegant, chic of cool, afhankelijk van wat je erbij draagt. Waaien de ramen bijna uit hun sponningen of moet je hoosbuien op de fiets doorstaan, dan is een printtop een perfect laagje onder een cosy vest of fijne knit. Perfect, want niet te dik, én klasse omdat het je herfstweeroutfit net wat extra schwung geeft. Straks met de feestdagen is zo’n bloes met een paar mooie oorbellen feestelijk zonder overdreven te glitteren en schitteren, waar-ie in het voorjaar moeiteloos het sprankelende gevoel van een nieuwe lente aankondigt.

Welke prints kies je?

Summum Woman heeft verschillende tops met print in de collectie. Klassiek is de luipaardprint (1), die een moderne update kreeg door hem uit te voeren in kleur en ’m op te blazen. Het resultaat is een bijna schilderachtig rood-grijs-zwart luipaardmotief, gedrukt op een hooggesloten top met driekwartmouw.

Ook mooi is de tikje sportieve top (2) van soepele viscose met robuuste bladerachtige vormen in stemmige herfsttinten als choco, zand, antraciet en ijsblauw. De top is afgewerkt met sweatshirtboorden met een contrasterend goud randje, een geslaagde stijlclash die nu heel erg aan de hand is – denk aan wat er bijvoorbeeld op de Gucci-catwalk te zien was.

Een zwart-witprint werkt altijd vanwege het krachtige licht-donkercontrast. Zwart en wit gaan bovendien goed samen met andere kleuren, van signaalrood tot zachtroze. Bij Summum Woman vind je een zwarte veertjesachtige print (3) op een witte achtergrond, die gebruikt is voor een bloes met een ruche en contrasterende zwarte band voor en voor een top met driekwartmouw (4) met een subtiel pofje en een pas met opengewerkt detail.

Binnen hetzelfde kleurenschema kun je ook nog kiezen voor een zwart of witte top met een all-over print (5) van witte of zwarte stipjes, met een keyhole-detail bij de hals en lage pofmouwen.

Andere smaakmakers in de collectie zijn de top met een delicate zwart-wit-roest blaadjesprint (6) met een feestelijke lurexdraad, de top met elastieken boord (7)met een print van bloemen en vogels op een donkere achtergrond en de sweatshirtachtige top (8) met een rijke print van donkerblauwe en donkerrode organische figuren met daarover een laag van geclusterde witte polkadots van verschillende grootte.

Hoe draag je prints?

Een printtop is het klapstuk van je outfit; hij behoeft weinig extra’s. Het eenvoudigst combineer je ’m met kledingstukken in één kleur. Print op print kan, en werkt het makkelijkst wanneer je het kleurenschema op elkaar afstemt. Zo’n top is mooi als subtiel accent onder een trui, en in een handomdraai wat gekleder met een goedgesneden jasje in een uni kleur erover. De delicate stof van een chiffon printtop is bovendien spannend met een grove knit – ideaal voor van die afwisselend warm-koud-dagen. Een catwalkoptie is zo’n vrouwelijke bloes dragen met een trackpant, een wat chiquere trainingsbroek met eventueel contrasterende strepen langs de zijnaad. En straks voor de feestdagen combineer je zo’n top natuurlijk met een paar opvallende statementoorbellen van stras of gekleurde stenen. Very now.

 

You may also like

Back to top