Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Code of Conduct

Mooi van A tot Z
Wij bij Summum Woman maken graag mooie kleding. Items van goede kwaliteit in prachtige stoffen voor fashionable vrouwen. Dat zie je. Dat voel je. Dat is ons DNA. En we willen dat onze kleding er niet alleen mooi uitziet, maar óók van A tot Z mooi is. Gemaakt met respect voor mens, milieu en dieren. Dat betekent dat wij werken met een Code of Conduct, een soort handboek van hoe wij willen dat er tijdens het productieproces omgegaan wordt met de makers, het milieu en de dieren die ons materiaal leveren. Omdat we uit zijn op goede leefomstandigheden van dieren en prettige werkomstandigheden en eerlijke lonen voor de makers, doen wij bijvoorbeeld geen handjeklap met leveranciers om de prijzen te drukken van materiaal of productiekosten. Wij waarderen iedereen die werkt aan onze producten. En wij vinden dat het mede onze verantwoordelijkheid is om te zorgen dat iedereen binnen onze supply-chain die waardering voelt. Daarom werken we aan een duurzaam product en duurzame relaties.

Dat doen we volgens de richtlijnen zoals vastgelegd in de BSCI Code of Conduct van amfori, een wereldwijde organisatie voor het bevorderen van duurzaam ondernemen. Daarmee volgen we de nieuwste mondiale voorschriften wat betreft mensenrechten. Uiteraard gaat dat eveneens over discriminatie op welk vlak dan ook; dat tolereren we niet.

Hoe doen we dat?
Met onze Code of Conduct hebben we een hoop voorwaarden vastgelegd. Bijvoorbeeld over de werkomstandigheden van de makers. Over fatsoenlijke levertijden. Geen lastminutewerk waardoor mensen gedwongen worden lange dagen te maken. We leveren materiaal en praktische ondersteuning om te zorgen dat onze leveranciers zich aan deze voorwaarden kunnen houden, want dat is een gedeelde verantwoordelijkheid. We werken alleen met leveranciers die achter onze Code of Conduct staan en de gemaakte afspraken samen met de lokale wet en regelgeving naleven. We houden de vinger aan de pols en helpen naar het zoeken van oplossingen als er iets niet naar wens verloopt. En we lopen niet weg omdat het elders een tikje goedkoper kan, omdat we willen betalen voor eerlijke lonen en correcte arbeidsomstandigheden. We doen het samen.

Hoe zit het met de materialen?
Kleding maken begint bij de materialen. En die hebben we het liefst duurzaam. Bij Summum Woman leggen we ons toe op het sourcen van ethisch verantwoorde materialen. We streven ernaar materialen te gebruiken die zo milieuvriendelijk mogelijk zijn, geen negatieve impact hebben op de mensen die er mee moeten werken of afkomstig zijn uit gebieden waar mensenrechten geschonden worden. Gebruiken we materialen van dierlijke oorsprong, zoals wol, dan vinden we het belangrijk dat de dieren aan wie die wol ooit toebehoorde een stress- en angstvrij leven hebben, met voldoende leefruimte, water en voedsel. We willen geen bont. Geen angora. Geen dons van levend geplukte vogels. En geen leer van dieren die alleen om hun huid geslacht zijn. Ook dat hebben we vastgelegd, daar maken we afspraken over met onze leveranciers.

Wil je meer weten?
Wil je meer weten over onze Code of Conduct, het sourcen van ethisch verantwoorde materialen en onze Animal Welfare Policy, dan kun je al onze vastgelegde voorwaarden en afspraken hier nalezen. Het maakt Summum Woman nog een stukje mooier dan het al was. Mooi van A tot Z.

Back to top