Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Veel gestelde vragenIn welk land is het product gemaakt?

Het land van productie is te vinden in het care-label. We hanteren de Summum Woman Supplier Assessment: een standaardprocedure voor onze sourcing- en productiepraktijken, om te analyseren of onze productielocaties veilig en verantwoord zijn voor de fabrieksmedewerkers.

Is dit product gemaakt onder veilige en gezonde werkomstandigheden?

We hanteren een gedragscode, die beschrijft wat de verantwoordelijkheden van zowel Summum als de leverancier/producent zijn. Deze code is gebaseerd op de principes van amfori BSCI. We vragen al onze partners deze code grondig door te nemen en te ondertekenen, als teken van commitment en het honoreren van de gestelde omgangsnormen. Uiteraard gaan we verder dan het tekenen van een document. Daarom controleren we onze partners door middel van het Supplier Assessment en gaan we met hen in gesprek over de sociale en arbeidsomstandigheden, social compliance noemen we dat. We zijn extra alert op veelvoorkomende risico’s binnen de keten, zoals kinderarbeid, gedwongen arbeid, geen leefbaar loon of het weigeren van vrijheid van vereniging. We streven ernaar alleen te werken met leveranciers die op verantwoorde en ethische wijze omgaan met hun werknemers. Als we problemen signaleren, gaan we hierover in gesprek met onze partners om zo samen tot een oplossing te komen.

Hoe weet ik dat jullie producten echt duurzaam zijn?

Summum heeft het Summum Woman Green-label ontwikkeld. Artikelen die dit label dragen, zijn gemaakt van stoffen die duurzamer zijn ten opzichte van vergelijkbare reguliere materialen . Deze stoffen hebben veelal een certificaat als bewijs daarvan. Een voorbeeld hiervan is katoen dat uit biologische vezels bestaat en gebruikt wordt voor een aantal van onze Green-items.

Waar kan ik zien op welke manier het gebruikte materiaal duurzamer is?

Op de Summum Woman-website is het mogelijk om te filteren op het Green-label. Bij de green-items kun je in de productbeschrijving terugvinden van welk materiaal het product is gemaakt en op welke manier het duurzamer is.

Zegt het Green-label ook iets over de arbeidsomstandigheden waaronder dit product gemaakt is?

We zien toe op correcte arbeidsomstandigheden van al onze producten, niet alleen van het Green-label.

Waarom zijn niet al jullie producten ‘Green’?

We hebben ons in 2019 ten doel gesteld om de collecties steeds verder te verduurzamen. Zo nemen we bijvoorbeeld bewustere keuzes als het gaat om materialen en productiemethodes. Dit kunnen we niet alleen, we hebben hiervoor ook de medewerking van onze leveranciers nodig. Tijdens onze sourcing zijn we gerichter op zoek naar duurzame materialen, zodat we het gebruik hiervan kunnen vergroten, maar dat gaat niet een-twee-drie. We staan aan het begin van een verduurzamingsproces en dat heeft logischerwijs even tijd nodig. Op dit moment houden we ons aan de Sustainable Material Guide  voor duurzame materialen van onze brancheorganisatie Modint.

Op welke manier is duurzaamheid onderdeel van jullie beleid en cultuur?

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen sluiten aan op onze bedrijfswaarden en zijn daarmee onderdeel van ons DNA, op verschillende manieren. Zo werken we aan een beleid waarmee we het aandeel duurzame materialen moeten vergroten, vinden we het belangrijk om te werken aan langetermijnrelaties met businesspartners en voeren we Supplier Assessments uit die verder gaan dan de kwaliteit van het product. Op deze manier zetten wij ons in om onze eigen organisatie en onze gehele keten stap voor stap te verduurzamen.

Wie is bij jullie verantwoordelijk voor duurzaamheid?

Bij Summum Woman geloven we dat de gehele organisatie verantwoordelijk is voor ons duurzaamheidsniveau. Daarom hebben we een MVO-team, een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-team, dat nauw samenwerkt met de directie. Het team bestaat uit medewerkers van verschillende disciplines, zoals styling, inkoop en productie. Ieder teamlid is betrokken bij de ontwikkeling en voortgang van alle MVO-gerelateerde activiteiten en communiceert deze naar de eigen afdeling. Hierdoor is de gehele organisatie betrokken en werken we samen aan de continue verbetering van onze aanpak.

Met welke organisaties werkt Summum Woman samen op het vlak van duurzaamheid?

We hebben de Bontvrij Verklaring getekend van Bont voor Dieren. Meer informatie vind je op de website. Ook zijn wij lid van het Fur Free Retailer-programma, een internationaal initiatief van de Fur Free Alliance, een coalitie van meer dan veertig toonaangevende dieren- en milieubeschermingsorganisaties wereldwijd.

Verder werken wij nauw samen met onze brancheorganisatie Modint, om als branche verder te verduurzamen.

Waarom kiezen jullie ervoor om zelf de productielocaties te controleren in plaats van samen te werken met een externe partner?

We geloven in een nauwe samenwerking met onze business partners en leveranciers, waarbij we ieder onze verantwoordelijkheid nemen. We kiezen bewust voor langetermijnrelaties met onze leveranciers, bezoeken de productielocaties regelmatig, en voeren tijdens bezoeken zelf Supplier Assessments uit. We spreken onze leveranciers erop aan als zaken verbetering behoeven. Samen zoeken we naar een oplossing. We controleren niet alleen of de producten van de juiste kwaliteit zijn, maar bijvoorbeeld ook of leveranciers verantwoord omgaan met hun werknemers en of deze veilig kunnen werken. Meer over onze manier van samenwerken vind je in onze Code of Conduct. We roepen de hulp in van brancheorganisatie Modint wanneer we extra expertise nodig hebben.
MORE ON SUMMUM SUSTAINABILITTY

Read more information from our categories below


Back to top