Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

FAQ

In welk land is het product gemaakt?
Het land van productie is te vinden in het care-label.

Summum hanteert een standaardprocedure voor onze sourcing- en productiepraktijken, om te analyseren of onze productielocaties veilig en verantwoord zijn voor de fabrieksmedewerkers; de Summum Woman Supplier Assessment. Komen bedrijven niet positief uit de analyse, dan werken we niet met ze.

Is dit product gemaakt onder veilige en gezonde werkomstandigheden?
Summum Woman hanteert een Code of Conduct die beschrijft wat de verantwoordelijkheden van zowel Summum als de leverancier/producent zijn. Deze is gebaseerd op de principes van amfori BSCI. Wij vragen al onze partners deze Code grondig door te nemen en te ondertekenen, als teken van commitment en het honoreren van de gestelde omgangsnormen.

Uiteraard gaan we verder dan het tekenen van een document. Daarom controleren we onze partners door middel van het Supplier Assessment en gaan we met hen in gesprek over de sociale- en arbeidsomstandigheden Social-compliance noemen we dat.

Summum is extra alert op veelvoorkomende risico’s binnen de keten, zoals kinderarbeid, gedwongen arbeid, geen leefbaar loon of het weigeren van vrijheid van vakbondvereniging.

Summum Woman streeft ernaar alleen te werken met leveranciers die op verantwoorde en ethische wijze omgaan met hun werknemers. Signaleren wij problemen, dan gaan wij hierover in gesprek met onze partners om zo samen tot een oplossing te komen.


Categorie | Product

Hoe weet ik dat jullie producten echt duurzaam zijn?
Summum heeft het Summum Woman Aware Label ontwikkeld. Artikelen die dit label dragen, zijn gemaakt van duurzamere stoffen ten opzichte van reguliere materialen van dezelfde soort. Deze stoffen hebben veelal een certificaat als bewijs daarvan.

Een voorbeeld hiervan is het katoen dat wordt gebruikt voor een aantal van onze Aware-items. Dit katoen is gecertificeerd door GOTS, wat betekent dat het materiaal uit biologische vezels bestaat.
Meer informatie over het certificaat kun je vinden op de website.

Waar kan ik zien op welke manier het gebruikte materiaal duurzamer is?
Op de Summum Woman-website is het mogelijk om te filteren op het Aware-label. Bij de Aware-items kun je in de productbeschrijving terugvinden van welk materiaal het product is gemaakt en op welke manier het duurzamer is.

Waarom zijn niet al jullie producten ‘Aware’ en dus duurzaam?
Summum Woman heeft in 2019 het doel gesteld om de collecties steeds verder te verduurzamen. Zo nemen we bijvoorbeeld bewustere keuzes als het gaat om materialen en productiemethodes. Dit kunnen we niet alleen, we hebben hiervoor ook de medewerking van onze leveranciers nodig.

Tijdens onze sourcing zijn we gerichter op zoek naar duurzame materialen zodat we het gebruik hiervan kunnen vergroten, maar dat gaat niet een-twee-drie. We staan aan het begin van een verduurzamingsproces, en dat heeft logischerwijs even tijd nodig. Op dit moment houden we ons aan de Made-By Benchmark voor duurzame materialen.


Categorie | Beleid

Hoe is duurzaamheid onderdeel van jullie aanpak/beleid/bedrijf/cultuur et cetera?
Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen sluiten aan op onze bedrijfswaarden en zijn daarmee onderdeel van ons DNA, op verschillende manieren.

Zo werken we aan een beleid waarmee we het aandeel duurzame materialen moeten vergroten, vinden we het belangrijk om te werken aan langetermijnrelaties met businesspartners en voeren we Supplier Assessments uit die verder gaan dan de kwaliteit van het product.

Op deze manier proberen we onze eigen organisatie en onze gehele keten stap voor stap te verduurzamen.

Wie is bij jullie verantwoordelijk voor duurzaamheid?
Bij Summum Woman geloven we dat de gehele organisatie verantwoordelijk is voor ons duurzaamheidsniveau. Daarom hebben we in 2019 een MVO-team opgesteld, een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-team. Het team mensen van verschillende disciplines, zoals styling, inkoop en productie. Ieder MVO-teamlid is betrokken bij de ontwikkeling en voortgang van alle MVO-gerelateerde activiteiten en communiceert deze naar de eigen afdeling. Hierdoor is de gehele organisatie betrokken en werken we samen aan de continue verbetering van onze aanpak.

Waar kan ik jullie MVO-rapportages vinden?
In 2019 publiceerden we ons Aware-plan. Dit kun je vinden op de Aware-pagina van onze website.


Categorie | Lid van instanties/samenwerkingen

Zijn jullie aangesloten bij instanties?
We zijn geen lid van duurzaamheidsinstanties, zoals bijvoorbeeld FairWearFoundation of amfori BSCI. Wel houden we voor een goed deel door hun opgestelde standaarden aan.

Jullie zijn geen lid van bekende duurzaamheidsinstanties, waarom niet?
Summum Woman-werknemers gaan regelmatig op bezoek bij businesspartners. Tijdens bezoeken voeren wij zelf Supplier Assessments uit. We checken niet alleen of de producten van de juiste kwaliteit zijn, maar bijvoorbeeld ook of men verantwoord omgaat met werknemers en of zij veilig kunnen werken.

Meer over onze manier van samenwerken vind je in onze Code of Conduct.

Wel heeft Summum Woman in 2016 het Convenant Duurzame Kleding en Textiel getekend. Hiermee committeren wij ons aan het verduurzamen van onze keten en de sector.
Meer informatie over het Convenant kun je hier vinden: https://www.imvoconvenanten.nl/kledingtextiel?sc_lang=nl

Ook hebben we de Bontvrij Verklaring getekend, meer informatie vind je op de website: https://www.bontvoordieren.nl/bontvrij/bontvrijlijst/

Is het wel verstandig om eigen werknemers productielocaties te laten controleren? Duurzaamheidsorganisaties hebben hier toch meer verstand van?
Summum’s ideale businessrelatie wordt gekenmerkt door verantwoord ondernemen, een commercieel product dat voldoet aan de Summum Woman-kwaliteit en een eerlijke samenwerking waarin alle partijen hun verantwoordelijkheid nemen.

Onze organisatie en werknemers weten dan ook het beste of een (mogelijke) businesspartner hieraan voldoet. Uiteraard willen we ervoor zorgen dat we op de juiste elementen letten en belangrijke informatie opvragen. Daarom schakelen we hulp in van brancheorganisatie Modint en het Convenant Duurzame Kleding & Textiel wanneer we extra expertise nodig hebben.

Gaan jullie je nog aansluiten bij partijen zoals FairWearFoundation of amfori BSCI?
Summum heeft op dit moment geen plannen om op korte termijn lid te worden van andere organisaties, anders dan Modint en het Convenant Duurzame Kleding & Textiel.

Jullie schrijven over een duurzame aanpak, maar Rank a Brand geeft jullie een E-label. Hoe kan dat?
Rank a Brand kent haar duurzaamheidslabels toe op basis van publieke informatie en documentatie.

Pas sinds korte tijd communiceert Summum over haar duurzaamheidsaanpak en activiteiten met betrekking tot MVO, dit is dan ook een van de redenen dat Summum nu nog een E-label scoort bij Rank-A-Brand.

Door ons commitment aan het Convenant Duurzame Kleding & Textiel zijn wij bezig met het verder ontwikkelen van een MVO-strategie, waarmee wij onze verantwoordelijkheid nemen naar mens, dier en milieu. Hiermee werken we zowel aan de verduurzaming van Summum als aan de verduurzaming van de fashionsector.

Back to top