Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

GREEN-label

Maak een bewuste keuze met het nieuwe GREEN-label van Summum Woman

Summums nieuwe Green-label maakt het kiezen voor meer duurzame fashionitems makkelijker. En dat is een goed ding.

Mode kan en moet duurzamer, daar staat Summum volledig achter. Het mag niet zo zijn dat iets waar we zo veel van houden en wat het leven juist mooier moet maken, tegelijkertijd zulke negatieve effecten heeft op mensen, dieren en het milieu. Summums ambitie om deel uit te maken van the change – de grote transitie naar ‘schonere’ kleding waar we met z’n allen aan werken, van grondstofleverancier tot modeconsument en recyclingtechneut – neemt steeds concretere vormen aan. Zo is er veel innovatie in materialen: we kiezen garens, stoffen en bewerkingen die veel minder tot vrijwel geen impact hebben op onze planeet en toch prachtige eigenschappen hebben. Voor deze duurzame alternatieven gaat Summum uit van de Environmental Benchmark for Fibres van non-profitorganisatie Made-By.

Het Green-label geeft aan voor welke items Summum zo’n duurzamer alternatief heeft gekozen. En het geeft kort en helder informatie over het betreffende materiaal. Deze informatie is soms wat technisch en diepgaand, maar bij verduurzaming hoort transparantie. Waar mogelijk verwijst het Green-label voor meer informatie naar de websites van de betreffende innovatieve stoffenfabrikanten of naar organisaties die de streng gecontroleerde duurzaamheidscertificaten toekennen.

Een van die mooie, duurzame stofalternatieven is een stof van FillSens, een variatie op Lyocell. Dit geavanceerde garen wordt gemaakt van cellulose uit duurzaam verbouwde planten, en is door de natuurlijke samenstelling volledig afbreekbaar. Productie vindt plaats in een gesloten systeem met een minimale milieubelasting. Stof van FillSens heeft een luxe uitstraling, een mooie soepele valling, en het voelt zijdezacht met een koele, stevige grip. De stof laat zich prachtig kleuren, is makkelijk te onderhouden en pilt of krimpt nauwelijks. Perfect voor – bijvoorbeeld – onze festivaljurken.

Vergelijkbare luxe eigenschappen heeft Tencel van de Oostenrijkse fabrikant Lenzing, eveneens een Lyocell. Ook deze stof, gemaakt van garens uit eucalyptushout van duurzame plantages, is honderd procent natuurlijk, volledig afbreekbaar en heeft een minimale milieu-impact, mede doordat al het water in het productieproces wordt hergebruikt. De toegepaste Eco Soft-technologie maakt deze Tencel bovendien extra zacht en comfortabel op de huid.

De Organic Luxury Basics van Summum hebben ook een Green-label. Deze jersey is gemaakt van biologisch katoen, verbouwd onder streng gecontroleerde voorwaarden, zonder genetische modificatie en zonder gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen of andere schadelijke chemicaliën. Dat voelt beter, ook op je huid.

We hopen dat al deze Green-informatie je inspireert om – net als Summum – steeds vaker en waar mogelijk een duurzamer alternatief te kiezen.

Be GREEN
Be BEAUTIFUL

 

 

 

Back to top