Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Onze materialenDuurzame materialen vormen de basis van een duurzame collectie. Materialen kiezen is een zorgvuldig proces, waarbij naast kwaliteit ook duurzaamheid een belangrijke rol speelt. We zijn voortdurend op zoek naar de juiste stoffen voor onze collecties en we kiezen zo veel mogelijk voor garens, stoffen en bewerkingen die minder tot vrijwel geen impact hebben op onze planeet, maar toch prachtige eigenschappen hebben. Voor deze duurzame alternatieven baseren we ons op de Sustainable Material Guide (SMG) van onze brancheorganisatie Modint.

Vanuit deze doelstelling hebben we ons speciale Green-label ontwikkeld, met items waarbij voor minimaal 50 procent van de stof een duurzaam alternatief is gebruikt.

Een van die mooie, duurzame stofalternatieven is een stof van FillSens, een variatie op Lyocell. Dit geavanceerde garen wordt gemaakt van cellulose uit duurzaam verbouwde planten. Het is door de natuurlijke samenstelling volledig afbreekbaar. Productie vindt plaats in een gesloten systeem met een minimale milieubelasting. De stof van FillSens heeft een luxe uitstraling, valt mooi soepel en voelt zijdezacht met een koele, stevige grip. De stof laat zich prachtig kleuren, is makkelijk te onderhouden en pilt of krimpt nauwelijks. Perfect voor bijvoorbeeld onze festivaljurken

Een andere stof met vergelijkbare luxe eigenschappen is Tencel van de Oostenrijkse fabrikant Lenzing, eveneens een Lyocell. Ook deze stof, gemaakt van garens uit eucalyptushout van duurzame plantages, is honderd procent natuurlijk, volledig afbreekbaar en heeft een minimale milieu-impact. Dit komt mede doordat al het water in het productieproces wordt hergebruikt. Door de toegepaste Eco Soft-technologie voelt deze Tencel bovendien extra zacht en comfortabel aan op de huid.
MORE ON SUMMUM SUSTAINABILITTY

Read more information from our categories below


Back to top