Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Travel

Travel -

Wellness Wonders

Take care. 

Handen in de lucht wie er ook zo ontzettend toe is aan rust en relaxen. Summum tipt drie self-care-adressen om te unpluggen, op te laden en jezelf een nieuwe kickstart te geven.

Unplug in Mandali

Op een uur rijden van de hustle and bustle van Milaan bevindt zich misschien wel de meest rustgevende plek van Italië: Mandali. Dit retraite-oord werd in 2017 opgericht door – je gelooft het bijna niet – Wouter Tavecchio en Wildrik Timmerman, de jongens achter dancefeestorganisatie Q-Dance. Voormalig specialisten op het gebied van druk-druk-druk kunnen we wel zeggen, die nu alles weten van kalmte en inner-peace. Gelegen aan het betoverende Lago d’Orta is Mandali een uitnodigend toevluchtsoord voor iedereen die op zoek is naar rust en persoonlijke groei. Het is er prachtig, maar met alleen naar de omringende bomen staren ben je er niet, wat die innerlijke kalmte betreft, dus biedt Mandali verschillende retreats aan op het gebied van onder meer yoga en stilteretraite. Ze werken hiervoor samen met toonaangevende internationale specialisten in bijvoorbeeld meditatie, mindfulness en Tai Chi.

De innerlijke mens moet natuurlijk ook letterlijk gevoed worden, maar we zijn hier in Italië, dus wat eten betreft zit het in Mandali meer dan snor. Elke dag worden er drie organic en vegetarische maaltijden uitgeserveerd, zo verdomd smakelijk dat je blijft proeven. Sommige groenten en kruiden komen direct uit eigen moestuin en voor allerlei speciale eetwensen (glutenvrij, vegan etc.) draaien de koks hun hand niet om. Verder ontstressen doe je dan met behulp van allerlei behandelingen, zoals gespecialiseerde massages (shiatsu, shirodara, ayurvedisch, lomilomi), een potje zweten in de sauna of wat poedelen in het zwembad. En soms kan vanuit een van de hot tubs genieten van het fantastische uitzicht op het meer de schouders al flink ontspannen. Wat een weldaad. Mandali is kortom een plek waar je jezelf kunt opladen, juist door de stekker er eens helemaal uit te trekken.

mandali.org

Recharge in het Conservatorium Hotel

Het Akasha Holistic Wellbeing is niet zomaar een spa, maar een super-de-luxe oase van rust midden in onze hoofdstad. Het is onderdeel van het al even schitterende Conservatorium Hotel en heeft een heerlijk baantjestrekzwembad van achttien meter lang, een hamam, sauna en jacuzzi. Maar – drumroffel – de spa is gespecialiseerd in wellness- en schoonheidsbehandelingen die het beste van innovatieve westerse methodes combineert met eeuwenoude oosterse tradities. Zulke verwennerij tref je niet vaak. Je kunt de behandelingen toespitsen naar je persoonlijke wensen en zo luxe maken als je maar wilt. Zij aan zij met je partner een behandeling ondergaan? Kan, in de dubbele behandelingssuite. Genieten van reinigende scrubs en massages in de privéhamam? Geen probleem. En (vooruit, nog een drumroffeltje) bij Akasha Holistic Wellbeing vind je tevens het enige watsu-bad van Amsterdam. Het wat-zegt-u-bad? Nou dit: in het watsu-bad (watsu is een samentrekking van water en shiatsu) geeft een gespecialiseerde therapeut een soort drukpuntmassage waarbij je door het water wordt gedragen en gesteund. Buigingen, strekkingen en rotaties die buiten het water zowat onmogelijk zijn, worden hier werkelijkheid en zorgen voor een optimaal gevoel van ontspanning en bevrijding. Wil je! Daarnaast is er een top of the bill gym voorzien van de nieuwste technologie qua fitness en personal-entertainmentsystemen, zodat die verplichte work-out ineens helemaal niet meer zo verplicht voelt. In privéstudio’s kun je verschillende een-op-een-sessies boeken of gepersonaliseerde lessen volgen, van pilates tot meditatie of TRX. Je ziet: je slaat hier makkelijk een hele middag stuk, om als herboren weer naar buiten te komen – een effect dat je stiekem teniet kunt doen met een diner-met-veel-wijn bij restaurant Taiko in het Conservatorium Hotel, waar chef Schilo van Coevorden de scepter zwaait, ook een aanrader (net als de cocktailbar, om de avond nog bonter te maken).

conservatoriumhotel.com

Refresh in de Blue Lagoon

Even weg van alles, beseffen waar het allemaal écht om gaat in het leven, genieten van de kracht en pracht van de natuur? Dan is IJsland je land. Een van de beste plekken op het eiland om tot jezelf te komen is The Blue Lagoon, een geothermische spa en kunstmatig meer in het zuidwesten van het land. Hé, géén natuurverschijnsel dus, maar dat mag de pret niet drukken: het meer is gevuld met water van rond de 39 graden Celsius dat afkomstig is uit loeidiepe (van soms wel 2000 meter) gaten in de omgeving. Het water is rijk aan mineralen en blauwwieren die zorgen voor de sprookjesachtige lichtblauwe kleur. The Blue Lagoon prijkt hoog op veel toeristenlijstjes, dat wel, maar niet zonder reden: het is echt magic. Neem in de buurt je intrek in het stoer en robuust vormgegeven Retreat Hotel. Ze bieden allerlei arrangementen, zoals de Luxury Getaway, een verblijf van drie dagen dat ongelimiteerd toegang biedt tot de spa en de Blue Lagoon, twee watermassages en uitgebreid dineren in restaurant Moss (liefst twee Michelinsterren, jawel mensen). IJsland is niet alleen qua natuur extreem, ook qua licht is het er onvergetelijk fabeltastisch. In de zomer gaat de zon nauwelijks onder en blijft het ook in de nacht licht, maar misschien nog bijzonderder is het seizoen van september tot maart, want dan is het aurora borealis – het noorderlicht – te zien. Wij verklappen je vast: een betere tribune voor dat schouwspel dan het helderblauwe water van de Blue Lagoon is er niet.

bluelagoon.com

 

 

You may also like

Travel -

Historic faces, famous places

Heerlijk terrasplakken en strollen door pittoreske plaatsjes vervullen je vakantieverlangens, maar laat je qua plek eens leiden door de keuze van de kunstenaar. Waar werkte Van Gogh, waar logeerde Matisse en waar woonde Dalí? Hop, op kunstontdekkingstocht.

Lees meer

Travel -

Refresh

Take care.  Handen in de lucht wie er ook zo ontzettend toe is aan rust en relaxen. Summum tipt drie self-care-adressen om te unpluggen, op te laden en jezelf een nieuwe kickstart te geven. Unplug in Mandali Op een uur rijden van de hustle and bustle van Milaan bevindt zich misschien wel de meest rustgevende […]

Lees meer

Travel -

Wellness Wonders

Take care.  Handen in de lucht wie er ook zo ontzettend toe is aan rust en relaxen. Summum tipt drie self-care-adressen om te unpluggen, op te laden en jezelf een nieuwe kickstart te geven. Unplug in Mandali Op een uur rijden van de hustle and bustle van Milaan bevindt zich misschien wel de meest rustgevende […]

Lees meer
Back to top