Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Fashion

Fashion -

What inspired us?

De zomer, dat zijn wij. En het vrijheidsgevoel dat een leven buitenshuis je geeft, was de leidraad voor onze collectie. Dit is de inspiratie voor Spring & Summer 2019.

Laid-back summer

Een relaxed zomergevoel en een aangeboren talent voor joie de vivre zitten in het DNA van Summum. En dat zie je aan de designs: een tikje bohemien, met een vleug feest en een flinke dosis laid-back nonchalance. Vergelijk het met de sfeer op een warm eiland, waar de zon schijnt en het natuurschoon je de adem beneemt. Waar gasten verwelkomd worden in koele, rustieke finca’s aan tafels met wit linnen, eenvoudige gerechten en glazen frisse wijn, omgeven door het ruisende groen van bomen en struiken. Precies dat gevoel vieren we deze zomer. Met kleurige patchworkprints en hippie-achtige tie-dyemotieven. Met stevige strepen. Met heerlijk losse wapperende jurken, niks-aan-de-hand tops en broeken en luchtig denim. Met vurig rood en de nieuwe paperbag waist. Easy als een zondagmorgen.

Scharlakenrood

Het meest zomerse rood? Scharlakenrood natuurlijk, met die vurige oranje ondertoon van een zomerse sunset. Geen kleur doet je zo direct verlangen naar fruitige zomercocktails tijdens lange avonden op het terras. Scharlakenrood was vroeger de kleur van macht, rijkdom en luxe. En het was de kleur van de Bijbelse zondige vrouw, de harlot. Van die associatie is gelukkig weinig meer over, of het moet zijn dat we een lady in red sexy vinden, als een vrouw die de baas is over haar onweerstaanbare vrouwelijkheid.

Scharlakenrood – of scarlet, net hoe je het noemen wilt – speelt een hoofdrol in de Summum-collectie voor Summer 2019. De kleur is gevaarlijk mooi in monochrome looks en extra vrouwelijk in combinatie met roze. Het rood gaat ook prima mee op reis: in de speciale capsule collection van Summum Studio vind je een sophisticated doorknoopjurk en een clean kort broekje met kimonotop in chique matte viscose – een stof die zich voorbeeldig gedraagt en route.Gedurfd is de rood-roze zuurstokstreep die zowel horizontaal, als verticaal en diagonaal gebruikt is, net als de opvallende zoetroze bloemenprint tegen een rode achtergrond, verwerkt in een jumpsuit in bijzondere kimonostijl en een sexy top met drapeop de rug.

Kimono’s, volants & paper bag waists

Summums ontwerpteam zoekt voor elke collectie naar de ultieme balans tussen easeenelegance.Deze zomer overheersen luchtige kimonovormen, royale volants en de nieuwe funky paper bag waist, wat de collectie een air van glam en moderne styling geeft. De kimonovorm is een oude Summum-favoriet die deze zomer verwerkt is in een mooie overslagtop, en geraffineerd gebruikt is in soepelvallende jurken met clashende prints en een jumpsuit met strikdetail in de taille. Verleidelijk zijn de brede, zwierige volants aan wrap dressesen wikkelrokken. Wijdere broeken met een hoge taille zijn een duidelijke trend, waarbij de paper bag waist deze zomer als markante must-have uit de hoek komt, zelfs in denim. Casual en chic.

Fluid denim

Een garderobe zonder denim is nauwelijks nog voor te stellen. De denim inspired Blue Daze-lijn heeft dat typische Summum-gevoel: een beetje hippie chick met een hoge cool-factor, vrouwelijk en laid-back. Voor Summer 19 is de Blue Daze-mood extra licht en luchtig. Veel denimlooks zijn van zacht en soepel Tencel, zodat je wel het idee van een stoere indigo denim hebt, maar niet het stugge van een robuuste katoenen twill. De sexy skinny jeans en nonchalante boyfriend denim blijven natuurlijk in beeld, naast al die losse denimstijlen om de zomermood te versterken.

Van varenblad tot piratenstreep

Prints zijn ook deze zomer een leading trend, met een nieuw gedurfd hoogtepunt deze zomer: het mag grootser, opvallender, kleurrijker. Tropische flora en fauna blijven favoriet, met hier en daar een glimp van een (ingekleurde) luipaardprint. Extra opvaller deze zomer is het junglegebladerte, in full colour patchworkprints of juist in grafisch zwart-wit. Daarnaast vind jesubtiele, gestileerde varenbladmotieven in een uni jacquard. Al dat weelderige natuurmoois staat in sterk contrast met de ferme piratenstreep, brede contrasterende of tonale strepen van gelijke grootte. Rood met zuurstokroze: wie durft? Die strepen gaan eigenwijs alle kanten op: Summum verwerkte ze zowel horizontaal als verticaal en diagonaal. Je ziet ze verschijnen op broeken in pyjamastijl, easy breezyzomerjurkjes en een denim doorknoopjurk. Een krachtig statement.

You may also like

Fashion -

Organic

De zomer, dat zijn wij. En het vrijheidsgevoel dat een leven buitenshuis je geeft, was de leidraad voor onze collectie. Dit is de inspiratie voor Spring & Summer 2019. Laid-back summer Een relaxed zomergevoel en een aangeboren talent voor joie de vivre zitten in het DNA van Summum. En dat zie je aan de designs: […]

Lees meer

Fashion -

Wallflowers

De zomer, dat zijn wij. En het vrijheidsgevoel dat een leven buitenshuis je geeft, was de leidraad voor onze collectie. Dit is de inspiratie voor Spring & Summer 2019. Laid-back summer Een relaxed zomergevoel en een aangeboren talent voor joie de vivre zitten in het DNA van Summum. En dat zie je aan de designs: […]

Lees meer
Back to top