Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Fashion

Fashion -

What’s the deal with teal?

Een van de hoofdkleuren in de Winter 2018-collectie van Summum Woman is teal. Het diepe blauwgroen is door de Engelsen vernoemd naar de eend die deze specifieke kleur in zijn verenpak heeft. Dat klinkt gewoon, maar teal is een acquired taste.

Teal is blauwer dan smaragd, groener dan petrol, donkerder dan turquoise en chiquer dan cyaan. De kleurnaam dook naar verluidt voor het eerst op tijdens de roaring twenties. Vast niet toevallig: de kleur was razend populair voor zowel flapper dresses en accessoires als art-decointerieurstoffen en keramiek.

Teal is een van de diepere tinten in het aquatische spectrum, maar ook in die van de aurora borealis, het noorderlicht. Het is een mysterieuze kleur, een kleur die kalmte en diepgang uitstraalt, sophisticated en ingetogen. Christian Dior was dol op teal vanwege zijn klasse, zijn status van elitekleur. Teal was razend populair in de jaren vijftig en zestig, het Mad Men-tijdperk, en niet alleen voor mode. Muren doen het goed in teal, omdat het heerlijk combineert met alle houttinten, maar ook met neutralere kleuren als kastanje, camel, zand en natuurlijke witten. Teal kan spannend ton sur ton met een feller groen of clashen met het andere uiterste van het kleurspectrum.

Summum Woman vond in teal de perfecte partner voor al het romantische wilderozenroze in de wintercollectie. Het maakt de zachte vrouwelijkheid van oudroze en poederig blush cool en classy. Een kleur voor First Lady’s – en zijn we dat niet allemaal? – met een haute-vintagekwaliteit. Chic, sophisticated en krachtig. An acquired taste.

 

Shop Teal in de Winter 2018-collectie van Summum Woman.

 

You may also like

Fashion -

Streetstyle report door Simone Dernee

Een van de hoofdkleuren in de Winter 2018-collectie van Summum Woman is teal. Het diepe blauwgroen is door de Engelsen vernoemd naar de eend die deze specifieke kleur in zijn verenpak heeft. Dat klinkt gewoon, maar teal is een acquired taste. Teal is blauwer dan smaragd, groener dan petrol, donkerder dan turquoise en chiquer dan […]

Lees meer
Back to top