Mobile menu trigger
nl en eu de
Account Favorites Bag
Close
nl en eu de
Account

Travel

Travel -

When we’re in Berlin, we check out…Part 2

Summum Woman is twee keer per jaar in Berlijn voor de fashionweek en een beurs, en daarna gaan we eten. Onze insidertips delen we graag met je.

Wie is de Berlijner?

Berlijn is misschien wel de grootste hipstercultuurstad ter wereld, maar hoe komt dat dan? Wat is er zo magisch en relaxed aan Berlijn? Makkelijk: kijk maar eens om je heen op straat. Je ziet werkelijk alles: van oude vrouwen met haar in alle kleuren van de regenboog, tot fashionista’s en mensen in bananenpak. Of je je nu kleedt als een miljonair of rondloopt in je pyjama, het is oké. Niemand vindt daar wat van. De ongedwongenheid van de stad roept inspiratie en creativiteit op, dat voel je.

Eten

*Borchardt. Naast de Reichstag waarschijnlijk de meest bezochte plek van Berlijn. Dé plek om te zien en gezien te worden. Het favoriete restaurant van Tom Cruise, en Johnny Depp eet er graag schnitzels. Tsja, ook ons bezoek aan Berlijn is niet compleet zonder deze legendarische schnitzel.

Französische Straβe 47, Berlin, +49 30 81 88 62 62, borchardt-restaurant.de *Einsunternul in Berlin Mitte heeft één Michelinster. Tip: je kunt hier ’s middags voor een leuke prijs lunchen.

Hannoversche Straße 1, Berlin Mitte, +49 (0)30 27 57 78 10, restaurant-einsunternull.de

*Lavanderia Vecchia is een fantastisch Italiaans restaurant met een waanzinnige prijs-kwaliteitverhouding. Hun dinermenu, bestaande uit antipasti, primi, secondi en dolci kost je € 45, en dat is inclusief een halve liter wijn.

Flughafenstraße 46, Berlin, +49 30 62 72 21 52, lavanderiavecchia.wordpress.com

 Snacken

Ga naar Burgermeister voor de lekkerste burgers. Bij dönerfoodtruck Mustafa’s Gemüse Kebap sta je soms wel veertig minuten in de rij, maar het is het waard. Hotspot is de beste chinees met – ongelooflijk, maar echt waar – een goede wijnkaart.

Burgermeister (twee locaties), Kotbusser Tor: Skalitzer Straße 136 & Schlesisches Tor: Oberbaumstraße 8, Berlin, burger-meister.de

Mustafa’s Gemüse Kebap, Mehringdamm 32, Berlin, mustafas.de

Hotspot, Eisenzahnstraße 66, Berlin, +49 030 89006878, restaurant-hotspot.de

Zien

Geen eten, wel een echte must-see. Sammlung Boros is een privékunstverzameling van hedendaagse kunst vanaf 1990 tot nu, met werken van Ai Wei Wei tot Wolfgang Tillmans en Paulo Nazareth. Van tevoren reserveren. Als het vol is, vroeg op de stoep staan om te kijken of er mensen niet op zijn komen dagen.

Bunker, Reinhardtstraße 20, Berlin Mitte, sammlung-boros.de

You may also like

Travel -

20x best ever

Twintig jaar Summum, dat schrééuwt om een top twintig van plekken waar we ons door lieten inspireren de afgelopen jaren. Blogger Maartje Diepstraten van Barts Boekje tipt.

Lees meer

Travel -

Easter weekend get-a-ways

Is er iemand die er tijdens het lange paasweekend níet even op uit wil? Vier adressen waar je binnen vier uur bent, perfect voor het lange paasweekend.

Lees meer

Travel -

Scandi style

Het zit ’m in de saus van juicy gravad lax en crispy toppings op de Deense hotdog: het smaakgevoel van Scandinavië. Vijf fields of play waarin het hoge noorden net zo goed beslagen ten ijs komt als in de keuken.

Lees meer
Back to top