Mobile menu trigger
nl en de
Account Favorites Bag
Close
nl en de
Account

Beauty

Beauty -

Zo krijg je geen spijt

Wie niet met een sleetse Winnie de Pooh op het schouderblad of hopeloos outdated reetgewei de oude dag tegemoet wil zien, bezint zich eerst op de snode inktplannen. Vijf slimme vingerwijzingen voor een succesvol tattooresultaat.

Weet wat je wilt

Verliefd op het coole karakter van een inktplaat op je lichaam, maar geen idee wat je wilt? Zomaar een shop binnen stappen en iets kiezen uit de boeken is vragen om spijt later. Dikke kans dat je betoverd raakt door iets hips, iets dat je veel ziet nu, maar dat je over een jaar denkt: waarom? Hou even de interieur-ananas in gedachten – die kun je inmiddels ook niet meer zien, waar-ie twee jaar geleden nog zo bijzonder leek. Gun jezelf de tijd de liefde voor een design te laten groeien voor je ’m voor de eeuwigheid vastlegt.

Bedenk of een tattoo bij je past

Allemaal leuk en wel, die inkt, maar als je je nu al afvraagt of een tattoo wel staat bij jurk zus en zo en je denkt dat-ie op een trouwdag bijvoorbeeld beter verborgen kan blijven, dan is een tatoeage misschien niet helemaal voor jou. Je kunt het niet afdoen, als sieraden, dus wordt het een deel van je persoonlijkheid.

De perfecte tattoo-artist is niet naar jou op zoek

Elke artist heeft een eigen stijl en specialiteit. Wil je het mooi hebben, stap dan niet binnen bij de enige shop die het dorp rijk is; de kans bestaat dat Henk daar een ster is in mouwtjes met Koikarpers, terwijl jij je zinnen op grafische letters had gezet. Het is aan jou om op zoek te gaan naar een artiest die qua stijl aansluit bij jouw wensen. Instagram is een goede bron. Check bijvoorbeeld eens @papanatos, @angeliquehoutkamp, @daisydoestattoos en @warahshitehouse.

Waar komt je plaat?

Bedenk van tevoren waar je je tattoo wilt hebben, en of die plaats wel zo strategisch is in verband met je baan. De regels voor kleedgedrag zijn in een corporate environment anders dan die bij een creatief beroep, dus vraag je van tevoren af of leuke dingen op vingers of in de nek wel zo slim zijn.

Beknibbel niet op de centen

Voor vijftig euro heb je natuurlijk niet de Mona Lisa op je rug. Spendeer meer, heb je ook meer. Een piepklein lijntekeningetje hoeft overigens niet duur te zijn, al is de startprijs voor een tattoo bijna altijd honderd euro. Het staat er dan wel (bijna) de rest van je leven op.

Verzorg je tatoeage

Tijdens het genezingsproces doorgaans goed vet houden (de artist heeft zijn eigen methode en tips) en niet krabben of aan korstjes pulken, dan krijg je gaten in het werk. Gebruik daarna een sunblock tegen vervagen.

You may also like

Back to top